W dzień przesilenia letniego przypada Święto Muzyki. W Polsce zaczęto świętować dopiero w roku 2007 w Toruniu. Zastanawia mnie czy gdzieś w waszych miejscowościach czy okolicach ma miejsce jakiś manifest muzyki?
W Wolsztynie w tym roku pierwszy raz będą miały miejsce koncerty z okazji tego święta. Swoja drogą zapraszam wszystkich z okolic
Dzięki wieczur, no i zrobię ja tak: wezmę trąbkę pojadę do Dąbrowy Tarn. i na rynku strzele solóweczke jakąś improwizacje potem pojade do kościoła i strzele Bacha na organach kościelnych na całą wieś (uwierzcie że organy piszczałkowe mają potęgę dźwięku w końcu... Król Instrumentów...a ostatnio nudząc się w domu pojechałem do kościoła i zagrałem na połowie głośności pare utworów przy włączonym na menuale bodajże 1 już nawet nie pamiętam prawie wszystkie możliwości które dają moc i na prawde ostro było bo podobno było słychać na plebani )
Pablo, ale nie grałem byle czego tylko napisaną improwizacje przez artystów na temat Ave Maria i podobno bardzo ładnie było słychać i Ci co szli na przystanek który znajduje się niedaleko od kościoła przystawali obok kościoła posłuchać (tak mi ksiądz katecheta mówił)
[ Dodano: 2009-06-19, 15:15 ]
No i co się dowiedziałem w mieście Dąbrowa Tarnowska jest organizowany festyn czy coś takiego na którym będzie grała nasza baaardzo skromna orkiestra... Ja chyba niestety nie będę grał bo co prawda jest gdzieś ok. 18:00 ale wiem, że jak przyjadę do domu z kościoła to będę zmęczony nie tak fizycznie jak psychicznie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum