Wysłany: Sro 28 Mar, 2007 16:11 A co najbardziej lubicie grać?
Jakie są wasze utwory( nie tylko do słuchania, a raczej do grania- jedno z drugim się nie wyklucza ofc)??
Co najbardziej lubicie grać?
Może jeszcze, które utwory dają Wamn przyjemność-gdy je gracie?
Pozdro
Wysłany: Sro 28 Mar, 2007 16:21
A na najlepsze chyba sa kawalki co gramy z Big Bandem:) sa boskie:) a tak to chyba jak solo to moze jakies znane(filmowe) poprzez jakies wpadajace w ucho, ale klasyka tez jest fajna i dobrze sie ja gra, bo ja lubie takie cos gdzie trzeba przylozyc 3forte to daje a gdzie piano to piano:) i to chyba mi sie w tym wszystkim podoba no i oczywiscie tez jakis ladny temacik zeby byl do tego:)
Pomógł: 53 razy Wiek: 19 Posty: 1394 Skąd: Kraków/Częstochowa
Wysłany: Sro 28 Mar, 2007 17:57
no ja tak samo jak przedmowca - najlepiej sie gra z zespołem, nawet jak to jest jakis troche przynudnawy utwór. Sam to lubie cos z repertuaru davisa, albo jakąs wariacje, którą po prostu gram z wyobrazni No moze jeszcze lubie grac amazing grace, albo cisze.
ja lubię grać jakieś takie "zabawne utworki" . Takie jakie gra np. moja orkiestra - chociażby melodie biesiadne, czy też "to były piękne dni..." .... takim repertuarem można rozbawić całe towarzycho, a ile jest zabawy przy ćwiczeniu. Od razu chce się grać!
_________________ "Muzyka jest twoim doświadczeniem,myślami i mądrością. Bez nich nie zagrasz dobrze." - Ch.Parker
Ja na przykład bardzo lubię grać niektóre biesiadne . Tym też da się rozbawić towarzystwo :wink:. No i w ogóle takie które uważam za fajne, ale dla mnie jest ich coraz mniej, a techniawy się na trąbce nie da :grin:
_________________ Trąbić każdy może trochę lepiej lub trochę gorzej...
ja też lubię grać coś , co wiem, że na początku było trudne, a po wyćwiczeniu jest łatwe... taki mały szpan np. Polonez z filmu Pan Tadeusz- niemiłosiernie wysoki -jak dla osóbki, która gra rok i sporo rąbanki szesnastkami i staccato
ale jak się potem z podziwem patrzą, na takiego trębacza
_________________ "Muzyka jest twoim doświadczeniem,myślami i mądrością. Bez nich nie zagrasz dobrze." - Ch.Parker
Wysłany: Sro 28 Mar, 2007 20:25
No ja wlasnie na koniec pierwszej klasy gralem pana tadeusza i nie chwalac wyszlo mi bardzo dobrze, nawet tak moj profesor powiedzial...:)
No biesiada jest dobra i niekiedy baardzo oplacalna, gdzies na weselichach albo cus:)
Instrument/y: kawalek blachy Pomógł: 4 razy Wiek: 22 Posty: 250 Skąd: s kątowni
Wysłany: Sro 28 Mar, 2007 21:05
Ja upajam sie gra wszelkiego rodzaju gam i pasazy Moi faworysci to gama d-dur i h-moll, dwu krzyzkowe żadzą :grin: . A tak na powaznie to chyba zespołem gra się najlepiej.
Moze to nie ten temat ale jak posiadcie nuty pana tadeusza to moglibyscie wystawic(oczywiscie w dziale nuty)? gram cos tam ze słuchu, ale nuty to nuty
Solo na trąbkę Bezwietrzny Dzień . świetny do słuchania tak samo En aranzuez con tu amor, zamiesciłem to nawet gdzieś na forum . Jednak ostatnio słucham kawałków na orkiestry typu Oregon , New york overture , Deep purple Medley , wpadają w ucho i nie chcę wyskoczyć
a ja dziś grałam rózową panterę przy otwartym oknie... ale fajnie tak było ;D
i haha.... braciszek(10 lat ma) mój na klawiszach ze słuchu lubi grać i rozpisał sobie Holly Dolly a ja mu nutki zwinęłam--> nie to, zebym tego słuchała...ale jaki popis... aż koleżanka do mnie przybiegła, że fajne utworki gram ;D
Ja kocham grać stare utworki JAZZOWE najlepiej z lat 30-tych.
A na co dzień to gram znane melodie z moim BigBandem i nudne choć znane kawałki z orkiestrą.
_________________ Przyjaciel nigdy nie powinien zbyt wysoko oceniać naszych zalet a wróg powinien przeceniać nasze wady.
Instrument/y: Kanstul ZKT-1537 S
Ustnik/i: Stomvi 2c Megatone z tytanowym rantem
Wysłany: Nie 22 Lip, 2007 23:18
Utworki Big Bandowe no i z orkiestra powiedzmy ze klasyke, gdzie trzeba cos pokazac, a nie jakies wiejskie melodie typu hapy marching, orkeistry dete itp. A fujjjj z takimi utworami ;/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum