Wysłany: Sob 22 Lis, 2008 19:11 Adapter?
Witam
Potrzebuję się dowiedzieć jak fachowo nazywa ten sprzęcik iż chciałbym sobie takie cusik zakupić, bo z tego co udało mi się poszukać to podobne do tego czegoś jest BERP, ale on jest przyczepiany do trabkowej rurki, a mi chodzi o takie cos jak na zdjęciu (wklada się go razem z ustnikiem do trąbki i gra się jak by na samym ustniku ale z trąbką). Boczny otwór ma taką samą szerokość jak końcówka ustnika i to właśnie jest tym największym plusem...
Jeżeli ktoś wie jak to się nazywa, albo wie gdzie takie cos mogę dostać to byłbym wdzięczny
Instrument/y: B&S 3137
Ustnik/i: Marcinkiewicz E17, JK 3C
Wysłany: Nie 30 Lis, 2008 17:17
Do grania samym ustniku zachowując wrażenie grania na trąbce. Czyli dmuchasz jak byś normalnie grał, ale nie ma dźwięku bo powietrze ucieka bokiem adaptera nie wpadając do trąbki.
_________________ „Life is something like a trumpet. If you don't put anything in, you won't get anything out.”
Instrument/y: 2xGetzen, Conn, Kanstul, Stomvi...
Ustnik/i: mam troche tego żelastwa ;)
Wysłany: Nie 30 Lis, 2008 20:59
Oprocz tego co powiedzial kamil skowka kontroluje tez nasza intonacje... odpalamy sobie np pierwszy dzwiek etiudy na trabce, zakladamy skowke i gramy ze skowka, po kilku taktach wyjmujemy skowke i kontrolujemy intonacje... proste urzadzenie a sporo pomaga:)
Wysłany: Nie 30 Lis, 2008 22:21
Posiadam coś takiego w domu, kupiłem dawno temu od pewnego profesora (jakieś 30zł). Wykonany prawdopodobnie z mosiądzu. Nie słyszałem, zeby jakaś firma produkowała to cudo, ale wiem napewno, ze można takie coś odlać.
Wysłany: Pon 19 Kwi, 2010 18:44
sorry ze odkopuje temat, ale zdjęcia wygasły a chciałbym zobaczyć jak to wygląda gdyby ktoś mógł wrzucić zdjęcie
_________________ Jeżeli pomogłem kliknij "POMÓGŁ"
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
Wysłany: Pon 19 Kwi, 2010 19:33
Albert, możesz napisać jak ćwiczyć i co to ma na celu ?
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
Instrument/y: B&S 180s37
Ustnik/i: Vincent Bach 3c
Wysłany: Pon 19 Kwi, 2010 20:02
Mniej więcej zostało to opisane w temacie. Ja używałem tego przede wszystkim do ćwiczenia gam. Na trąbce gram pierwszy dźwięk, wkładam adapter i gram gamę na ustniku, wciskając tłoki i mając wrażenie grania na trąbce. Podczas takiego ćwiczenia dźwięki wchodzą łatwiej niż przy graniu na samym ustniku, przy okazji ćwiczę również palcowanie. Po zdjęciu adaptera na trąbce gra się lepiej i łatwiej, intonacyjnie i dźwiękowo. Można również, jak napisał Michał Olejnik, ćwiczyć etiudy czy utwory.
Wysłany: Pon 19 Kwi, 2010 20:05
Ma ktoś na sprzedaż !!?? ale prosiłbym jak najtaniej najlepiej używany !!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum