Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Andriy Ilkiv
Robert 

Instrument/y: Schagerl 1000 L
Ustnik/i: Yamaha 16C4 GP, CKB 1.5C

Wysłany: Czw 18 Mar, 2010 19:48   Andriy Ilkiv

Ostatnio zachwyciłem się ukraińskim trębaczem Andriyem Ilkivem. Zobaczcie sami :)

Jerzy 

Instrument/y: Weltklang R 588, Holton Collegiates
Ustnik/i: Schillke 14A4a

Wysłany: Czw 25 Mar, 2010 15:24   

A zwróciliście uwagę, jaki dźwięk ma jego trąbka?

Jerzy

Rumcajs 

Instrument/y: YTR 2335
Ustnik/i: Thein 3C

Wysłany: Czw 25 Mar, 2010 15:41   

Bardzo ładny dźwięk.
A teraz takie pytanie, na jakim sprzęcie gra Andriy?
Czy ta trąbka to nie jest przypadkiem Yamaha Xeno?

Wg mnie tak. No i teraz pytanie do tych zmotoryzowanych, którzy ostatnio w jednym z tematów pisali: "Że jak firma produkuje skutery, telewizory i instrumenty muzyczne to jest do niczego", czy tak dalej uważają? Myślę że gra Andriy-ewa wszystko wyjaśnia...

Devil_inside 

Instrument/y: Bach Stradivarius 43,Yamaha,Courtois,Schagerl
Ustnik/i: Laskey 70MC i kilka innych

Wysłany: Czw 25 Mar, 2010 19:03   

Raz, nie gra znowu tak wybitnie i wyśmienicie.
Dwa, brzmienia nie ma rewelacyjnego.
Trzy, z Yamahą ma zdjęcia ale nie wiadomo czy na niej gra.
Cztery, dostałem teraz służbową Yamahę 9335CH i dalej gram na Bachu. Yamaha po prostu nie brzmi.

PS. jak znajdę chwilę czasu to napiszę jakiś dłuższy opis tej jamaszki i jak wypada na tle innych trąbek.

Damian 

Instrument/y: Schagerl T-2000L
Ustnik/i: CONN 5 1/2 C

Wysłany: Czw 25 Mar, 2010 22:09   

Rumcajs , jeśli chodziło Ci o mnie z tą Yamahą, to dalej tak uważam :) Barwa nie zależy tylko od trąbki . Przede wszystkim raczej do grającego ;p

a wracając do trębacza - szału nie ma . Ale podoba mi się :)

Rumcajs 

Instrument/y: YTR 2335
Ustnik/i: Thein 3C

Wysłany: Czw 25 Mar, 2010 23:45   

Przyznaję się, że w sprawie krytyki co do tego muzyka podszedłem z troszeczkę mniejszą odwagą - pisząc tylko aż: "Bardzo ładny dźwięk" w porównaniu do tego co napisał Devil_inside. Czasami mam takie wrażenie, że pewna (ostra) krytyka negując różnych trębaczy w sieci, przyczynia się później do utraty dla nich (przez innych) szacunku. Oczywiście nie mam żadnych zastrzeżeń co do wypowiedzi Devil_inside, bo oczywiście każdy ma prawo mówić co chce. Lecz główne mam na myśli to, że w przyszłości mogą znaleźć się osoby, które ten tekst napisany przez Devil_inside wykorzystają i z własnej niewiedzy i doświadczenia muzycznego będą mówiły (powtarzały) to samo aczkolwiek bardzo skrótowo. Przykładowo: "nie podoba mi się" albo "nie przepadam" z brakiem konkretnego uzasadnienia. Krótko mówiąc, osoby te nie będą nawet wiedziały co słyszą i dlaczego tak uważają? Co innego jeśli napisze to osoba z uzasadnieniem i takimi wiadomościami co Devil... Mam nadzieję że nikogo tu nie obraziłem a zwłaszcza osobę z którą się ostatnio pogodziłem. Tą swoją myśl chciałbym raczej skierować do osób przeważnie nowych na forum, mających na celu ''świetnie się zaimponować". Mam taką upragnioną nadzieję, że zawsze do każdego muzyka będziemy ( nawet krytykując) podchodzić z szacunkiem.

Powracając do tematu, zgodzę się z Devil, ponieważ słychać że Andriy Nakariakov-em nie jest. Choć gra naprawdę ładnie. Jestem ciekaw jego wykonań w innych utworach. W tych filmikach czasami słychać pewnie niedociągnięcia w staccato. I jak podchodzi w górę. Brzmienie jak na youtube przyzwoite i z live pewnie nigdy nie dorówna. Czy gra na Yamaha? nie wiadomo, bo guzik z tych video widać :P Co do samego instrumentu powiem tylko tyle, że na pewno idzie na nim zagrać, a w lepszość innych instr. nie wątpię. :) Pozdrawiam

Robert 

Instrument/y: Schagerl 1000 L
Ustnik/i: Yamaha 16C4 GP, CKB 1.5C

Wysłany: Nie 28 Mar, 2010 18:54   

Jakby ktoś chciał posłuchać więcej nagrań Ilkiva, to polecam jego oficjalną stronę http://ilkiv.kiev.ua/audios.htm

Michał Koniarski 
actrumpeter

Instrument/y: Antoine Courtois EVOLUTION IV
Ustnik/i: Stomvi Combi System nr 4

Wysłany: Pon 14 Cze, 2010 21:39   

A mi się podoba. Ma bardzo ładny i oryginalny dźwięk, mimo iż gra na beznadziejnej Yamaszce Xeno. Wole Ilkiva niż Sandovala.
:]

Damian Ruskowiak 
De-eR

Instrument/y: Bach Stradivarius 180 37 G (ML), Flugelhorn
Ustnik/i: Bach Megatone 1 1/2C , JK 5B FL, Stomvi 3C

Wysłany: Pon 14 Cze, 2010 21:57   

Ciekawa postać z niego. Miły sound - pełny :mrgreen: Dobrze się słucha. Fakt, może nie wymiata - ale koncerty mu nie obce co widać. Moje wrażenie jak najbardziej pozytywne!!! I nie będę próbował go porównywać z innymi trębaczami. Gra swoje i na pewno dobrze mu się wiedzie :) Tego życzę wszystkim :D

Odpowiedz do tematu