Ostatnio ktos wrzucil jego zdjecie na forum. Przyznam ze od razu spodobala mi sie optycznie Tak wiec poszukalem o niej opinii na forach. Amerykanskich, bo w Polsce nic nie znalazlem.
No i na takim amerykanskim forum dotarlem do tego, ze owa trabka ma bardzo ciemne brzmienie. A ja wlasnie szukam czegos o takowym brzmieniu
Czy ktos cokolwiek wie o tej trabce? Dmuchnal w nia chociaz kilka razy? Chociaz rozmawial z kims kto dmuchal?:P
Marcin89 [Usunięty]
Wysłany: 2010-01-31, 23:32
Osobiście nie grałem na tej trąbce, ani nie rozmawiałem z nikim kto grał, ale... gra na takiej Rick Braun(napewno wiesz kto to ). Posłuchaj trochę jego nagrań, może to trochę da obraz brzmienia, aczkolwiek musisz wziąść korektę na to, że każdy ma swoje specyficzne brzmienie.
http://www.youtube.com/wa...feature=related <=== mała dawka tego brzmienia. Mam nadzieję, że trochę pomogłem i pozdrawiam.
Instrument/y: GETZEN 700SP Special
Ustnik/i: Schilke
Wysłany: 2010-02-11, 21:13
Witam. to ja wrzuciłem zdjęcie Getzena bo uważam że to nie doceniana firma , obecnie gram na modelu 700 SP Special i mogę powiedzie że jest znakomita, nie zgadzam się z opinią że nie na daje się do klasyki, jak się odpowiednio dobierze ustnik to będzie ok. podaję link ..
http://www.youtube.com/watch?v=ZGCi_YP1KLQ
Instrument/y: Stomvi FORTE,Getzen 300series
Ustnik/i: Bach 7C,3C, Kelly 3C
Wysłany: 2010-03-05, 15:48
Czy Getzen, to nie doceniona marka? Wielu muzyków ją chwali, posiadam 300S, ma już kilkanaście lat i jest świetnym instrumentem. Gra się lekko, dźwięk jest czysty. Obecnie gram na Stomvi Forte. Cena pomiędzy tymi instrumentami(300S i Forte) jest znaczna. Dla młodszych trębaczy Getzen 300S jest idealnym instrumentem. Ze spokojem mogą jej(trąbki) używać uczniowie Szkół Muzycznych I i II st.
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: 2010-03-10, 02:42
jacawi70, i jak wrażenia z grania? ciekawym Twojej recenzji
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Niestety trąbka jest jeszcze w USA. koleś który ma mi ją przywieść przedłużył sobie pobyt. dam znać jak już będzie.
[ Dodano: 2010-04-24, 00:27 ]
Getzen już do mnie dotarł. Powiem krótko na takiej trąbce jeszcze nie grałem. A gram już 30 lat z czego 20 zawodowo. Niesamowite brzmienie. Idealne do jazzu i grania solowego. No i waży prawie 1.400 dkg gdzie zwykła yamaha waży 970 dkg. Fantastyczna trąbka polecam wszystkim. Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum