Instrument/y: B&S 180s37
Ustnik/i: Vincent Bach 3c
Wysłany: 2010-03-11, 20:47
Grałem na niej 3 lata w szkole muzycznej I stopnia i byłem z niej zadowolony. Nawet nadal ją mam w domu. Ja kupiłem co prawda dosyć starą, lecz w całkiem dobrym stanie technicznym za 900 złotych. Nowa kosztuje jakieś 2800 zł, więc cena chyba niezła.
Co do wad powinien wypowiedzieć się ktoś bardziej doświadczony. Mnie osobiście grało się bardzo przyjemnie na tej trąbce
Wysłany: 2010-03-12, 16:57
tym ze tr300 jest z nich najlepszy;)
model 500 a w szczególności 700 nie są zbyt wartościowymi instrumentami, aczkolwiek zdarzają się udane modele.
W Bachu oznaczenia są nieco inne niż u konkurencji, im wyższa numeracja tym model słabszy, wiec najsłabszy to właśnie model 700
_________________ "w życiu piękne są tylko chwile..."
O tym akurat wiedziałem;p
Chodziło mi bardziej o różnice w budowie, wykończeniu.
Słyszałem, że modele TR700 i TR500 są produkowane w chinach, a co z TR300? Nie wiecie gdzie go produkują?
Instrument/y: Amati/czasowo MEINL the new constelation
Ustnik/i: Marcinkiewicz 308 1 1/2C i Bach 7C,1C, 1 1/4C
Wysłany: 2010-03-12, 17:58
Głowy sobie nie dam urwać ale na pewno modele Stradivarius i prawdopodobnie serie 200 i 300 są produkowane w USA. Nie jestem jednak do końca pewien usańskiej produkcji serii 300. Jeśli się mylę to niech mnie ktoś sprostuje. Przynajmniej kiedyś ta seria powstała w USA... i chyba jej nie przenosili. Co do serii 500, 700 i 600 (bo i takowa też istnieje) to jest to wytwór chiński.
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: 2010-03-12, 23:29
możesz próbować, całkiem niezłą specyfikę ma (grałem na 500 i zupełnie inna klasa niż 700, której używałem dłużej...)
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Dzisiaj pojechałem do tego komisu w którym była
Do porównania miałem tego Bacha i jakiegoś GC Marin'a , czy coś takiego(ale miał strasznie lakier zdarty)
Kupiłem Bacha nauczyciel(bo z nim pojechałem) powiedział, że dobry interes zrobiłem 100% lakieru, tłoczki płynnie chodzą, jest szczelna jak na razie jestem zadowolony
Teraz tylko ćwiczyć
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: 2010-03-13, 19:49
niech Ci się dobrze gra
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Instrument/y: Bach TR300
Wysłany: 2010-03-27, 13:30
Witam:)
Ja ostatnio zakupiłem ten model trąbki i jest dobra tylko mam mały z ustnikiem. Używam ustnika Yamaha i mam w orkiestrze wysoki strój... Jakiego ustnika powinienem używać? Proszę o pomoc.
A jaki masz ten ustnik z yamahy? Z Flugelhorn-u czy Kornetu że mały? A może rozmiarowo jakiś mały pokroju Bachowskim 7C ? Bardziej sprecyzuj swoją wypowiedź...
[ Dodano: 2010-03-27, 13:41 ]
A tak na marginesie, to pytanie byś musiał skierować do innego tematu gdzie są ustniki a nie model tej trąbki.
_________________ "Jego dżwięk jest pełen słodyczy i piękna, a ponieważ doskonałe piękno jest nieosiągalne, zatem jest też pełen smutku." ...cytat z wypowiedzi Boba Brookmeyera na temat trąbki Wheelera.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum