Owszem firma znana zarowno u Nas jak i na zachodzie. Robi balszane instrumenty wg mnie nie najwyzszych lotow ale przyzwoite sam gralem na Trabie C limitowanej specjalnie na jakis konkurs w Paryzu juz nie pamietam i byla calkiem calkiem
Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C
Wysłany: Wto 29 Sty, 2008 18:11
Besson nie ma trąbek? Pierwsze slyszę... Jest sporo modeli trąbek bessona w Stanach można na nie łatwo trafić tylko trzeba wiedzieć gdzie szukać. A mój to trąbka.
Na allegro swego czasu były ze dwie trąbki bessona...
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Pon 16 Cze, 2008 18:33
niezła firma, sam miałem przy ustach dwie trąbki, instrumenty raczej szkolne. ale porządne.
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Besson-y mają fajne brzmienie, Mi sie podobalo
grałem na bessonie jakiś miesiąc to niewiele ale byłem z niej zadowolony mimo iż miala swoje lata okolo (15)
Reasumując, nizła trąbka, o ciekawym brzmieniu, rzadko spotykana w polsce
Mi sie podobała, ale jak mawiaja każdy jest inny, więc na mojej opini prosze nie opierać swojch ostatecznych decyzji co do trąbki
Pozdrawiam.
Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C
Wysłany: Wto 07 Paź, 2008 20:03
To są konkretne trąbki. Co prawda nie można ich porównywać z najlepszymi ale mimo wszystko to jest fajny sprzęt. Jeszcze jak się trafi na zadbany egzemplaż to nic tylko brać i grać...
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum