Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Best Brass :)
lucyfer1990 

Instrument/y: Schilke B7 z marca 1966r
Ustnik/i: Yamaha 16C4 GP

Wysłany: Sob 04 Lip, 2009 10:36   Best Brass :)

Witam serdecznie :)

Baaaaaadzo ciekawią mnie ustniki Best Brass. Czy ktoś może wie coś na ich temat? :)

Michał Olejnik 
Trumpet Player

Instrument/y: 2xGetzen, Conn, Kanstul, Stomvi...
Ustnik/i: 2C, 7S, 5MDidt...

Wysłany: Sob 04 Lip, 2009 11:47   

google: http://bestbrass.jp/en/

wyglada ciekawie... :happy:

co do odczuc organoleptycznych to nie wiem - nie gralem na tych ustnikach:)

bene 
las vegas parano

Instrument/y: Challenger 3137S, Access Virus b, Akai
Ustnik/i: Stork Custom Vacchiano 2C+25C

Wysłany: Sob 04 Lip, 2009 13:50   Re: Best Brass :)

lucyfer1990 napisał/a:
Witam serdecznie :)

Baaaaaadzo ciekawią mnie ustniki Best Brass. Czy ktoś może wie coś na ich temat? :)

napisz do boba odneala korzysta z nich na pewno ma coś do powiedzenia...

swatu17 

Instrument/y: Schilke B7
Wysłany: Sob 04 Lip, 2009 17:24   

Witam :) Ja posiadam tłumik elektroniczny Best Brass i wg mnie jest to rewelacja :) Posiadam wersję trochę wcześniejszą od tej, która jest dostępna w brasspoincie za 830 zł... Tzn mój tłumik nie ma wbudowanego metronomu. Ale wracając do tłumika to moim zdaniem Silent Brass Yamahy się chowa. W tym tłumiku nie trzeba żadnych dodatkowych modułów żeby grac z słuchawkami (słuchawki wkłądamy bezpośrednio do tłumika), tłumik ma ruchomą końcówkę, dzięki czemu można go dopasowac do każdej czary, dodatkowo ma regulowane ciśnienie powietrza (tzn jeśli jest "open" to gra się normalnie jak na trąbce tylko cicho, a jeśli zamkniemy ten otwór to po prostu trzeba się więcej namęczyc, bo czuc opór, ale za to jest jeszcze bardziej cichy.) Ogromnym atutem jest to, że nie zmienia intonacji i można kontrolowa to co się gra, wchodzą spokojnie nawet dźwięki pedałowe. W tłumiku są też wyjścia zewnętrzne, czyli można go podłączyc np do jakiegoś pieca. Grając z słuchawkami można wybra opcję - z echem lub bez. Jeśli ktoś będzie miał okazję sobie kupic to bardzo polecam :)

[ Dodano: 2009-07-04, 18:26 ]
O kurcze... :P Źle przeczytałem i napisałem o tłumiku a nie o ustnikach :P Sorry :P Ale może komuś się przyda opis tłumików :)

bene 
las vegas parano

Instrument/y: Challenger 3137S, Access Virus b, Akai
Ustnik/i: Stork Custom Vacchiano 2C+25C

Wysłany: Sob 04 Lip, 2009 17:31   

swatu17 napisał/a:
Witam :) Ja posiadam tłumik elektroniczny Best Brass i wg mnie jest to rewelacja :) Posiadam wersję trochę wcześniejszą od tej, która jest dostępna w brasspoincie za 830 zł... Tzn mój tłumik nie ma wbudowanego metronomu. Ale wracając do tłumika to moim zdaniem Silent Brass Yamahy się chowa. W tym tłumiku nie trzeba żadnych dodatkowych modułów żeby grac z słuchawkami (słuchawki wkłądamy bezpośrednio do tłumika), tłumik ma ruchomą końcówkę, dzięki czemu można go dopasowac do każdej czary, dodatkowo ma regulowane ciśnienie powietrza (tzn jeśli jest "open" to gra się normalnie jak na trąbce tylko cicho, a jeśli zamkniemy ten otwór to po prostu trzeba się więcej namęczyc, bo czuc opór, ale za to jest jeszcze bardziej cichy.) Ogromnym atutem jest to, że nie zmienia intonacji i można kontrolowa to co się gra, wchodzą spokojnie nawet dźwięki pedałowe. W tłumiku są też wyjścia zewnętrzne, czyli można go podłączyc np do jakiegoś pieca. Grając z słuchawkami można wybra opcję - z echem lub bez. Jeśli ktoś będzie miał okazję sobie kupic to bardzo polecam :)

[ Dodano: 2009-07-04, 18:26 ]
O kurcze... :P Źle przeczytałem i napisałem o tłumiku a nie o ustnikach :P Sorry :P Ale może komuś się przyda opis tłumików :)

Świetnie świetnie, ale pytanie było o ustnik!

a ja nie przeczytałem ps'a ;)

Tomasz Gluska 

Instrument/y: Yamaha 9335CHS/Selmer/Bach 239G CL
Ustnik/i: Pickett Brass

Wysłany: Sob 26 Wrz, 2009 07:20   

Witam. Miałem ustnik Best Brass i na moje nie jest to żadna rewelacja. Best Brass to po prostu poniekąd inny nurt Yamahy. (Założona firma przez dawnego pracownika Yamahy, który odszedł i rozpoczął własną działalność). Według mnie ustniki te to mocno przereklamowana sprawa. Kosztują sporo, a nie są dużo lepsze niż wspominany przeze mnie wcześniej japoński potentat. Uważam, że szkoda kasy.
Pozdrawiam.

Devil_inside 

Instrument/y: Bach Stradivarius 43,Yamaha,Courtois,Schagerl
Ustnik/i: Laskey 70MC i kilka innych

Wysłany: Wto 29 Wrz, 2009 19:35   

Też miałem w łapkach ustniki tej firmy, ogólnie dobre ale nic poza tym. Zdecydowanie za wysoka cena. Chociaż do niektórych trąbek bardzo pasowały(była różnica brzmienia na + w porównaniu z ustnikami innych firm), mimo to cena powinna być niższa albo jakość wyższa, albo i to i to :D

Tomasz Gluska 

Instrument/y: Yamaha 9335CHS/Selmer/Bach 239G CL
Ustnik/i: Pickett Brass

Wysłany: Sro 30 Wrz, 2009 07:03   

P.S. Oczywiście nie mam nic do firmy Yamaha i do ich ustników. Po prostu cena Best Brass jest za wysoka.
Pozdrawiam.

Michał Koniarski 
actrumpeter

Instrument/y: Antoine Courtois EVOLUTION IV
Ustnik/i: Stomvi Combi System nr 4

Wysłany: Sob 09 Sty, 2010 23:45   

A może ma ktoś do sprzedania ustnik Best Brass? Najlepiej 3C. Oczywiście w rozsądnej cenie bo te 700 zł co chcą w Brass Point`cie za niego to przegięcie!

Odpowiedz do tematu