Witam Ja posiadam tłumik elektroniczny Best Brass i wg mnie jest to rewelacja Posiadam wersję trochę wcześniejszą od tej, która jest dostępna w brasspoincie za 830 zł... Tzn mój tłumik nie ma wbudowanego metronomu. Ale wracając do tłumika to moim zdaniem Silent Brass Yamahy się chowa. W tym tłumiku nie trzeba żadnych dodatkowych modułów żeby grac z słuchawkami (słuchawki wkłądamy bezpośrednio do tłumika), tłumik ma ruchomą końcówkę, dzięki czemu można go dopasowac do każdej czary, dodatkowo ma regulowane ciśnienie powietrza (tzn jeśli jest "open" to gra się normalnie jak na trąbce tylko cicho, a jeśli zamkniemy ten otwór to po prostu trzeba się więcej namęczyc, bo czuc opór, ale za to jest jeszcze bardziej cichy.) Ogromnym atutem jest to, że nie zmienia intonacji i można kontrolowa to co się gra, wchodzą spokojnie nawet dźwięki pedałowe. W tłumiku są też wyjścia zewnętrzne, czyli można go podłączyc np do jakiegoś pieca. Grając z słuchawkami można wybra opcję - z echem lub bez. Jeśli ktoś będzie miał okazję sobie kupic to bardzo polecam
[ Dodano: 2009-07-04, 18:26 ]
O kurcze... Źle przeczytałem i napisałem o tłumiku a nie o ustnikach Sorry Ale może komuś się przyda opis tłumików
Witam Ja posiadam tłumik elektroniczny Best Brass i wg mnie jest to rewelacja Posiadam wersję trochę wcześniejszą od tej, która jest dostępna w brasspoincie za 830 zł... Tzn mój tłumik nie ma wbudowanego metronomu. Ale wracając do tłumika to moim zdaniem Silent Brass Yamahy się chowa. W tym tłumiku nie trzeba żadnych dodatkowych modułów żeby grac z słuchawkami (słuchawki wkłądamy bezpośrednio do tłumika), tłumik ma ruchomą końcówkę, dzięki czemu można go dopasowac do każdej czary, dodatkowo ma regulowane ciśnienie powietrza (tzn jeśli jest "open" to gra się normalnie jak na trąbce tylko cicho, a jeśli zamkniemy ten otwór to po prostu trzeba się więcej namęczyc, bo czuc opór, ale za to jest jeszcze bardziej cichy.) Ogromnym atutem jest to, że nie zmienia intonacji i można kontrolowa to co się gra, wchodzą spokojnie nawet dźwięki pedałowe. W tłumiku są też wyjścia zewnętrzne, czyli można go podłączyc np do jakiegoś pieca. Grając z słuchawkami można wybra opcję - z echem lub bez. Jeśli ktoś będzie miał okazję sobie kupic to bardzo polecam
[ Dodano: 2009-07-04, 18:26 ]
O kurcze... Źle przeczytałem i napisałem o tłumiku a nie o ustnikach Sorry Ale może komuś się przyda opis tłumików
Witam. Miałem ustnik Best Brass i na moje nie jest to żadna rewelacja. Best Brass to po prostu poniekąd inny nurt Yamahy. (Założona firma przez dawnego pracownika Yamahy, który odszedł i rozpoczął własną działalność). Według mnie ustniki te to mocno przereklamowana sprawa. Kosztują sporo, a nie są dużo lepsze niż wspominany przeze mnie wcześniej japoński potentat. Uważam, że szkoda kasy.
Pozdrawiam.
Instrument/y: Bach Stradivarius 43,Yamaha,Courtois,Schagerl
Ustnik/i: Laskey 70MC i kilka innych
Pomógł: 69 razy Wiek: 23 Posty: 1384 Skąd: Wałbrzych/Wro/Wawa
Wysłany: Wto 29 Wrz, 2009 19:35
Też miałem w łapkach ustniki tej firmy, ogólnie dobre ale nic poza tym. Zdecydowanie za wysoka cena. Chociaż do niektórych trąbek bardzo pasowały(była różnica brzmienia na + w porównaniu z ustnikami innych firm), mimo to cena powinna być niższa albo jakość wyższa, albo i to i to
Instrument/y: Antoine Courtois EVOLUTION IV
Ustnik/i: Stomvi Combi System nr 4
Wysłany: Sob 09 Sty, 2010 23:45
A może ma ktoś do sprzedania ustnik Best Brass? Najlepiej 3C. Oczywiście w rozsądnej cenie bo te 700 zł co chcą w Brass Point`cie za niego to przegięcie!
_________________ Nie jest ważne co grasz, ale jak grasz. Kiksare humanum est Wyróżniony w konkursie Mottywator
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum