Pomógł: 15 razy Wiek: 17 Posty: 382 Skąd: Lipno/k. Włocławka
Wysłany: Sro 27 Lip, 2011 12:20 Blistex Lip Medex
Nigdy nie korzystałem z tego typu preparatu i mam chęć zakupić sobie go i przetestować... Na tej aukcji tych blistexów jest sporo, który próbowaliście i przypadł wam do gustu?
http://allegro.pl/blistex...1738142058.html
_________________ Pomyśl... Jakbyś grał, gdybyś przeznaczył czas spędzony przed komputerem na doskonalenie się na trąbce???
Instrument/y: B&S Challenger I,Kanstul 1525 Signature S
Ustnik/i: Vincent Bach 3c, Gewa cup 5c-FL
Wysłany: Sro 27 Lip, 2011 15:06
jeżeli chodzi o opryszczkę to polecam tabletki HEVIRAN, są w aptece bez recepty, zażywasz co dziennie po 1 tabletce przez 7 dni i masz rok spokoju ) wypróbowane przez grono znanych mi osób
_________________ KLIKNIJ POMÓGŁ, JEŚLI SYPNĄŁEM DOBRĄ RADĄ ;D
Pomógł: 53 razy Wiek: 19 Posty: 1394 Skąd: Kraków/Częstochowa
Wysłany: Sro 27 Lip, 2011 15:40
używałem numerów 1,3. Wszystkie były niezłe. 1. w zimę, na popękane i spierzchnięte usta, 3. po graniu, aby usta miały małe "zadośćuczynienie" w postaci fajnego, zimnego uczucia.
Instrument/y: Bach Artisan, Martin Committee '52
Ustnik/i: Monette
Wysłany: Sro 03 Sie, 2011 12:39
Tobi, myślę że nie znajdziesz uniwersalnego lekarstwa na zmęczenie ust. Pamiętaj, że maście wszelakie mają działanie powierzchowne, natomiast przy graniu najbardziej cierpią mięśnie ust. I temu w żaden sposób nie zaradzisz. Blistex Medex którego używam daje przyjemne uczucie chłodu na ustach przez ... 1 minutę. Nie działa tak jak ta guma do żucia w reklamie, że zaraz zamarzną Ci usta i do tego zamrozisz cały autobus ludzi
Każdy preparat łagodzący podrażnienia skóry będzie OK, czegokolwiek nie będziesz używał. Istotne znaczenie zaczyna mieć używanie wszelkiego rodzaju mazideł jak grasz w zimie na mrozie albo w lecie na Antarktydzie. Tu kontakt ust z zimnym metalowym ustnikiem potrafi zrobić ustom niezłe kuku.
Moja rada jest następująca - ponieważ te preparaty są tanie, po prostu kupuj po kolei i wybierz ten, który będzie Ci pasował najbardziej. Przy czym wydaje mi się że mówiąc o tych firmowych preparatach podstawowe znaczenie będzie miała przyjemność z korzystania, smak, konsystencja - gdyż wszystkie działają podobnie kojąco na usta.
Ja również od czasu do czasu korzystam z Blistexu lip medex. Po całym dniu grania na zmęczone usta sprawdza sie moim zdaniem nieźle. Natomiast na zimę zawsze korzystam z pomadki neutrogena. Nawet w największe mrozy świetnie chronią usta
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum