Trumpeters.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
B&S challanger 1 kilka waznych pytan ewentualny zakup
Michael4223 

Instrument/y: Yamaha 2335
Ustnik/i: Vincent Bach 1-1/2c

Wysłany: Pon 01 Lut, 2010 20:08   B&S challanger 1 kilka waznych pytan ewentualny zakup

Dzień dobry!Miałbym pytanie!Ponieważ jestem uczniem szkoly muzycznej potrzebuje swojej trąbki!Rozmawiałem o tym z moim profesorem i chciałbym sie wstępnie zapytać ile moze kosztować B&S challanger 1 uzywany w bardzo dobrym stanie!Po za tym dobrze by było jakby była srebrna poniewać chyba mam jakiś sentyment do srebrnych trąbek;p!Jeśli ktoś ma na stanie w rozsądnej cenie to prosił bym o kontakt!!Z góry dziękuje!! Michael4223

Grzegorz 

Instrument/y: Amati ATR 331 , KUHNL & HOYER- TOPLINE
Ustnik/i: Vincent Bach 5B

Wysłany: Pon 01 Lut, 2010 23:00   

Kup sobie Kuhnl & Hoyer. Ten sam koncern co B&S i zo nową zapłacisz tyle co za B&S używaną

Immortal4ever 
Uwaga Dyslektyk

Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C

Wysłany: Wto 02 Lut, 2010 01:08   

No widzisz kolego zależy czy szukasz konkretnego modelu czy czegoś w tym stylu. Zresztą Challenger I to nie tyle model co seria modeli więc i tutaj nie dostałbyś konkretnej odpowiedzi. Najlepiej jakbyś poszukał w sklepach internetowych i na allegro.

Gross'u 

Instrument/y: K&H Sonata IIS
Ustnik/i: V. Bach 3

Wysłany: Wto 02 Lut, 2010 10:28   

Również sugeruję rozejrzeć się wśród modeli K&H. I mówię to jako osoba, która przez 2 lata użytkowała model Sonata 2 a od tygodnia ciesząca się modelem Fantastic :) W koncu na spokojnie porównałem je sobie z róznymi modelami B&S . Muszę powiedzieć, że nie wiem czym się wszyscy zachwycają w tych trąbkach. Instrumenty dosyć wymagające oddechowo jeśli chodzi o górne dźwięki, pewnie kwestia przyzwyczajenia, jednak jeśli miałbym wybierać między Challengerem II za 6 tys. a Stellą czy Toplinem za 3,5 - 4tys bez wahania brałbym K&H tym bardziej jeśli są to początki gry. Nie zgodzę się z Grzegorzem, że są to podobnej klasy instrumenty czy pochodzące z tego samego koncernu, gdyż przy podobnym pułapie cen różnica między nimi jest olbrzymia. Za cenę Challengera I u Hoyera masz ZNACZNIE lepszy i przyjemniejszy w grze model Topline.

Grzegorz 

Instrument/y: Amati ATR 331 , KUHNL & HOYER- TOPLINE
Ustnik/i: Vincent Bach 5B

Wysłany: Wto 02 Lut, 2010 11:12   

Chodziło mi tylko ze za używanego Chalangera II zapłaci tyle co za nówke Topline. A koncern jest ten sam B&S i K&H. To info dla tych co nie znają i boją sie K&H
Gross'u podziel sie wrazeniami ze swojego nowego nabytku na wątku K&H

Michael4223 

Wysłany: Sro 03 Lut, 2010 17:38   

Szukam podkreslam B&S challangera 1 uzywanego srebrnego w dobrym stanie!!to jest to co podaje na stronie[code] http://www.musik-produkti...37-7506075.aspx

mischka 
fajny koles;)

Instrument/y: fajny
Ustnik/i: tez fajny

Wysłany: Sro 03 Lut, 2010 19:23   

czyli szukasz 3137
egzemplarz w bdb stanie kosztuje ok 2500zl

bene 
las vegas parano

Instrument/y: Challenger 3137S, Access Virus b, Akai
Ustnik/i: Stork Custom Vacchiano 2C+25C

Wysłany: Czw 04 Lut, 2010 13:12   Re: B&S challanger 1 kilka waznych pytan ewentualny zaku

Michael4223 napisał/a:
Dzień dobry!Miałbym pytanie!Ponieważ jestem uczniem szkoly muzycznej potrzebuje swojej trąbki!Rozmawiałem o tym z moim profesorem i chciałbym sie wstępnie zapytać ile moze kosztować B&S challanger 1 uzywany w bardzo dobrym stanie!Po za tym dobrze by było jakby była srebrna poniewać chyba mam jakiś sentyment do srebrnych trąbek;p!Jeśli ktoś ma na stanie w rozsądnej cenie to prosił bym o kontakt!!Z góry dziękuje!! Michael4223

Challenger I jest to dobra opcja nie tylko dla początkującego ale przede wszystkim dla średnio zaawansowanego gracza. Przeczytałem powyżej że bierze powietrze, dla mnie to akurat zaleta... Jest to trochę wymagający instrument / subiektywnie / ale daje za to z siebie też dużo jak za tą cenę. I nie piszę tego bo mam zamiar sprzedać swój, ale piszę tak jak to rozumiałem przed zakupem i jak to postrzegam teraz.

zresztą pisałem już o tej trąbie wiec poszukaj

Michael4223 

Wysłany: Czw 04 Lut, 2010 18:24   

mischka! Masz na stanie takiego na sell!!Srebro stan bdb

Poza tym co do mojego poziomu zaawansowania!Gram 5 lat na trąbce w klasie prof.Marka Piątka w Częstochowie i mysle ze juz doroslem do B&S

mischka 
fajny koles;)

Instrument/y: fajny
Ustnik/i: tez fajny

Wysłany: Czw 04 Lut, 2010 22:55   

mam 3137 ale optycznie nie jest idealny, lakier porysowany, technicznie igła, za to cena 1800zl :) futerał oryginalny w bdb stanie...

bene 
las vegas parano

Instrument/y: Challenger 3137S, Access Virus b, Akai
Ustnik/i: Stork Custom Vacchiano 2C+25C

Wysłany: Pią 05 Lut, 2010 13:03   

Ok to się podłączę. Też mam bs challenger I do puszczenia, w srebrze. Technicznie igła, cena 2000.

Michael4223 

Wysłany: Sob 06 Lut, 2010 11:15   

mógl bym poprosic o zdjęcia!!Mój adres mailowy michael4132@gazeta.pl!

Odpowiedz do tematu