Wysłany: Czw 24 Gru, 2009 15:25
Olooowy napisał/a:
zgaju napisał/a:
chociaż może niektórym taka trąbka wystarczy ale wątpię ...
no właśnie, ja nie oczekuje po sobie wielkiej wirtuozerii, i nawet nie mam "ambicji" grać w orkiestrze, po prostu chcę trąbić dla siebie, dla własnej przyjemności, może samospełnienia.
Zapewniam Cię, że granie na zacinających się tłokach ma się nijak do jakiejkolwiek przyjemności...
Wysłany: Czw 24 Gru, 2009 16:52
Przez pierwsze 2,3 tygodnie dmuchałem w starą trąbkę Amati (właśnie z nią miałem miałem spory problem z tłokami, bo leżała bez grania chyba z 10 lat...).W międzyczasie wypatrzyłem na e-bayu Holtona T602 z lekko powginanym roztrąbem, dzięki czemu kupiłem go za niecałe 200 zł...Śmiga teraz aż miło.
Wysłany: Czw 24 Gru, 2009 22:07
Ja też znalazłem w miarę tanią Amati po znajomości, grałem 2 lata , potem rok na Yamaha 4335GS ale nie dawno sprzedałem ją kuzynowi bo on chciał coś rozegranego do 2 tyś. (kuzyn gra niecały rok) a teraz dmucham w Getzena 390S
_________________ Jeżeli pomogłem kliknij "POMÓGŁ"
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
Jeżeli chodzi o instrumenty dla średnio zaawansowanych lub powyżej, warto zwrócić uwagę na instrumenty Kuhnl & Hoyer. Jest to Niemiecka manufaktura, mniej znana w Polsce ale robi dobre instrumenty w dobrej cenie. Podstawowy model poniżej 3000 tys. , za trochę powyżej już bardzo przyzwoity instrument. Mają ładny pełny dźwięk i dużą łatwość grania w we wszystkich rejestrach. By grac górę nie trzeba używać siły. Warto przynajmniej wypróbować te instrumenty .
nie wiem, ale nazwa "JAZZ" odpycha mnie na wstepie
ja podobnie zareagowałem
_________________ "Jego dżwięk jest pełen słodyczy i piękna, a ponieważ doskonałe piękno jest nieosiągalne, zatem jest też pełen smutku." ...cytat z wypowiedzi Boba Brookmeyera na temat trąbki Wheelera.
Wysłany: Pon 04 Sty, 2010 22:15
Ale to jest Pol-muz tak pisze w opisie aukcji a te trąby na początek podobno się nadają .. ?
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
Jakbym ja miał taką trąbkę, to wsadziłbym do niej jakąś kolorową lampę i powiesił na ścianie
_________________ "Jego dżwięk jest pełen słodyczy i piękna, a ponieważ doskonałe piękno jest nieosiągalne, zatem jest też pełen smutku." ...cytat z wypowiedzi Boba Brookmeyera na temat trąbki Wheelera.
Wysłany: Pon 04 Sty, 2010 22:41
no w sumie macie racje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum