Pomógł: 15 razy Wiek: 16 Posty: 380 Skąd: Lipno/k. Włocławka
Wysłany: Pon 14 Cze, 2010 19:28 Co graliście/będziecie grali na egzaminie końcowym???
Ja jestem na 3 roku szkoły muzycznej I stopnia i gram gamkę As-dur przed dwie oktawy (pasaż, legato, staccato i tercje).
Na rozgrzewkę przed komisją mam zagrać takie ćwiczonko na potrójne staccato z Arbana (bodajże 32:) )
Etiudka nr 4 z drugiej części butkiewicza (mało ambitna ale cóż)
Temat i wariacja pierwsza, druga -Fantasie Brillante z Arbana:)
Egzamin w środę:)
_________________ Pomyśl... Jakbyś grał, gdybyś przeznaczył czas spędzony przed komputerem na doskonalenie się na trąbce???
Instrument/y: Arnolds & Sons Mode TR-235S
Ustnik/i: arnolds&sons 7c
Wysłany: Wto 15 Cze, 2010 15:29
Co do gamy dokładnie tak samo tylko z tym wyjątkiem, że mój "mistrz" powiedział:
"Zagraj sobie jaka Ci najbardziej odpowiada i już..." i chyba se pojadę D-dur i już ;p
A co do utworków to z Lutaka 2 ćwiczenia i "Błazny Cyrkowe" ;]
A egzaminek mam za jakiś tydzień (ponad) ;]
Wysłany: Sob 19 Cze, 2010 20:51
Zaś u nas przed egzaminem dostajemy salkę i rozgrywamy się tam wszyscy, tzn trąbimy sobie itp. potem ustalamy sobie kolejność i wchodzimy na aulę gramy gamę i etiudę, potem przerwa i gramy utwór z akompaniamentem
_________________ Trąbka to magia większa od tego, co my tu robimy..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum