Wysłany: Czw 13 Sie, 2009 18:49 Co macie teraz na pulpicie?
Z racji tego, że wielu z userów gra w big bandach, orkiestrach i innych tworach, podobnej budowy, rzucam pytanko - jakie utwory teraz rozpracowujecie ze swoimi orkiestrami dętymi, szkolnymi, miejskimi, symfonicznymi, big bandami? Jeśli możecie, dodawajcie próbki utworów, filmiki z nimi, etc. Pozdrawiam
Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C
Wysłany: Pią 14 Sie, 2009 00:18
Orkiestra nr.1
Marsze: Eliza, Erba, Burgerland, Santiago, American Patrol (szybkie przypomnienie) Glorry Halleluja
Inne: A tu nic ciekawego nie ma: What a wonderfull world, Chłopcy Radarowcy, Ciułałła (nie wiem jak się to poprawnie pisze) Marcia Triumfale...
Orkiestra nr.2
Piraes del Caraibes (piraci z karaibów), Dyrygent zapowiedział dużo muzyki filmowej... Najbliższe dwa tygodnie pokażą co miał na myśli.
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Pią 14 Sie, 2009 19:30
ja gamy, etiudy i ćwiczenia. zawodowo gram tymczasowo na innym instrumencie...
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Instrument/y: B&S 535 S
Ustnik/i: B&S 7C i Arnolds & Sons 3C
Wysłany: Sob 15 Sie, 2009 11:19
My opracowujemy z orkiestrą: "Mixed Pickles", taką "Mieszankę Melodii Filmowych", "Od Tatr Do Bałtyku", "Wiązankę Melodii Lwowskich", "Polonez Warszawski" i "Walc Barbary" z filmu Noce I Dnie.
Instrument/y: YTR 4335 GS
Ustnik/i: Vincent Bach 1 1/4 C
Wysłany: Nie 23 Sie, 2009 08:51
My gramy ostatnio Libertango(solo wokal i trąbka) i Kalinkę na dwie trąbki solo
Tak w ramach przypomnienia odświeżamy Melodie Glenna Millera, Bolero M. Ravela i Alte Kamerdaren Swing
_________________ "Muzyka jest twoim doświadczeniem,myślami i mądrością. Bez nich nie zagrasz dobrze." - Ch.Parker
titanic - medley
moment for morricone
west side story
keiser walzer
i dużo dużo więcej, które tylko przypominamy.. el cumbanchero, la cucaracha, w grocie króla gór, fantazja rosyjska, caravana i wiele, wieeeeeele innych...
Instrument/y: Bach Stradivarius 43,Yamaha,Courtois,Schagerl
Ustnik/i: Laskey 70MC i kilka innych
Wysłany: Nie 14 Lut, 2010 22:50
Dziwne, wcześniej tego tematu jakoś nie zauważyłem.
Obecnie mam taki set: z orkiestrowych Mahler 1 symfonia, trochę Brahmsa, a z solowych to standardowo Koncert Haydna, Sonatina Francaix, Intrada Honeggera oraz utwór o tajemniczym tytule "The Joker" niejakiego Jana Kucery.
To u nas taki repertuar:
Hava Nageela , Mission Impossible ,Pink Panter , Koncert Haydna , Marsz Mendelsona , Marsz Wagnera a na rozgrzewkę "Polonez Warszawski" i "Walc Barbary" z filmu Noce I Dnie i inne
Instrument/y: Bach Stradivarius 37 ML
Ustnik/i: Warburton
Wysłany: Czw 01 Kwi, 2010 00:42
widzę dość sporo znajomych tytułów U mnie niestety jak mówią najstarsi członkowie orkiestry od 20 lat cyklicznie gramy prawie to samo ;p
Aktualnie gramy : Polka Trich Trach (czy jak to sie pisze xD ) , Birdland , Circus Renz , Copa Cabana , Heal The World (w oryginale M.Jackson) , Basin Street Blues , Classical Gold (wiązanka utworów klasycznych ) , itp itd
Generalnie nasz kapelmistrz nie bardzo wprowadza jakieś nowości i większość ludzi już tym wszystkim "żyga"
Dlatego postaram się za niego zdobyć jakieś partyturki , i odsyłam jednocześnie do mojego tematu dot.Piratów z Karaibów .
http://www.trumpeters.pl/...t3144.htm#30404
Może ktoś z was ma jakieś inne , dostępne partytury na serwerze , bo nie bardzo mogę znaleźć gotowce na orkiestrę dętą .
Pozdrawiam
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Wto 13 Kwi, 2010 23:05
teraz głównie Missa in G Reimanna. kurczę, co ma muzyka, jakie współbrzmienia... <zachwycony>
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum