Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C
Wysłany: Sob 18 Paź, 2008 21:44
Dobre trąbki...porządnie wykonane dobrze brzmiące kiedyś były świetnym wyborem...wiadomo jakość Yamah od wielu lat jest na wysokim poziomie...tylko ta cena. Dzisiaj można sobie za te pieniądze pozwolić na coś lepszego.
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
Wysłany: Pią 05 Gru, 2008 11:55
w musik produktiv cena instrumentu zalezy od ceny euro, wiec moga wystepowac spore rozbieznosci cen jakby nie bylo jest to niemiecki sklep i z tego co wiem nawet nie maja siedziby w polsce tylko wysylaja z za granicy. w reszcie sklepow sa to raczej ceny stale, do delikatnej negocjacji, no i oczywiscie na miejscu
_________________ "w życiu piękne są tylko chwile..."
Ja myślę że nawet Schagerl 420 może konkurować z Yamahą serii 5. Sam na nim nie grałem, lecz porównując mojego Schagerla Superior to śmiało może on konkurować z Yamahą Xeno (8) kolegi ..to takie moje odczucie
04bartek08, kolego schagerl 420 to moze sobie pokonkurowac z yamahą 2335 a schagerl 1000 no to wlasnie moim zdaniem równa się z yamaha 5 lub 4, mam w orkiestrze akurat 2 schagerle 1000 i moim zdaniem moja yamaha 6340ST wypada dużo lepiej brzmieniowo i intonacyjnie......
Wysłany: Wto 25 Sie, 2009 22:46
Bez przesady... Co by nie mówić o szkolnych Schagerlach to one i tak nie będą konkurować z Yamahami serii 8. Nie ta bajka. Co nie zmienia faktu że wymienione tutaj modele to dobre trąbki ale jednak Schagerle 420, 1000 są z innej półki niż Yamahy serii 6 czy 8. Różnicę tą widać na pewno. Wspomniane modele można porównywać z seriami 2, 4, 5.
Do Yamah serii 6 moim zdaniem można się pokusić o porównanie z Schagerlem Superior. Wyższe modele Schagerla czyli profesjonalne pewnie by przewyższały japońską trąbkę.
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
Wysłany: Wto 17 Lis, 2009 19:34
Hmmm... ja Ci jednak kolego powiem że się różni. Może nie jest to jakaś powalająca różnica... co nie zmienia faktu że jest. Problem w tym że zdarzają się trębacze, którzy nie potrafią tej różnicy zauważyć a tym samym wykorzystać w grze... ale to już inna bajka na inny temat.
Wysłany: Sro 30 Gru, 2009 13:27
na nową Yamahe niema co dokładać, jakość tych instrumentów bardzo spadła, lepiej dołożyć i kupić np. Getzena czy Schagerla
_________________ Jeżeli pomogłem kliknij "POMÓGŁ"
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
Wysłany: Sro 30 Gru, 2009 16:04
Zgadzam się z przedmówcą... Pisałem już o tym wcześniej ale jeszcze raz się powtórzę... Yamaha odkąd przeniosła produkcję do Chin nie produkuje już tak wysokiej jakości instrumenty jak kiedyś. Widać to doskonale na trąbkach YTR 4335. Kłopoty dotyczą głównie tłoków ale zmieniło się również brzmienie (nieznacznie ale zawsze). Obawiam się że podobny problem dotkną również pozostałe serie 1335/2335/5335... Modele profesjonalne nie zostały przeniesione do Chin z tego co mi wiadomo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum