Wysłany: Czw 22 Sty, 2009 14:11 Co sądzicie o trąbkach firmy Fides?
Od są niedawna w Polsce ale pewnie coś słyszeliście. Ja gram na modelu Pioneer i jestem zadowolony. Fajnie gada, tłoki ładnie chodzą... Ale ciekaw jestem innych opinii.
_________________ "Jego dżwięk jest pełen słodyczy i piękna, a ponieważ doskonałe piękno jest nieosiągalne, zatem jest też pełen smutku." ...cytat z wypowiedzi Boba Brookmeyera na temat trąbki Wheelera.
Instrument/y: Kanstul ZKT-1537 S
Ustnik/i: Stomvi 2c Megatone z tytanowym rantem
Wysłany: Czw 22 Sty, 2009 17:17
Ja grałem na modelu Pioner i Symphony. Odczucia miedzy jedna a druga byly kolosalne. Pioner tak srednio mi przypasil, ale Symphony ma juz to cos. Tłoczki, barwa dzwięku, lekkosć grania. Super rura godna polecenia. Nie wiem jak po dluzszym czasie uzytkowania sie spisuja, ale jezeli chodzi o nówkę to super
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Czw 22 Sty, 2009 18:17
grałem na Symphony, potwierdzam, sympatyczna rura. no i jest w dwóch wersjach, również z czerwonego mosiądzu (cieplejszy dźwięk, bardziej miękkie staccato - później słychać. wrażenia słuchaczy).
aha - i mają jedną właściwość: są tak ściśle zrobione tłoki (specjalnie - żeby się w czasie użytkowania nie za bardzo starły), że trzeba smarować codziennie, inaczej zastygają.
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum