Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C
Wysłany: Nie 19 Sie, 2007 20:14
Nie muszą być aż tak super nowe...wszystkie amerykańskie instrumenty ( Conn, King, Jupiter i spółka) są tłokowe...no wyjątkiem są waltornie rzecz jasna...tam rotar rządzi niepodzielnie... :cool:
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Nie 19 Sie, 2007 20:25
rogi (w tych dwóch firmach sprawdzałem) ostały sie jeszcze obrotowe, sakshorny już nie.
a produkują jeszcze trąbki skrzydłówki? bo ja się nie zetknąłem. mam nadzieję, ze pytanie jest w temacie.
Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C
Wysłany: Nie 19 Sie, 2007 23:22
Możliwe ze widziałeś melofon czy jakoś tak...na stronie Amati jest takie cudo...ale to nie waltornia...brzmienie ma zbliżone bardziej do sakshornu altowego niż do waltorni...no i jest na prawą rękę...
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Pon 20 Sie, 2007 03:01
dzięki Immortal. no ciekawe modele... ja się jednak jakoś nie przekonałem. poza tym jakiś czas temu byłem w sklepie Yamahy w Warszawie i nie było rotarów... ??:
pozdrawiam
a czy ktoś ma pojęcie, czy jest jakaś różnica w barwie bądź innych tego typu sprawach dźwiękowych między trąbką z wentylami tłokowymi, a taką z obrotowymi?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum