Wysłany: Nie 06 Lut, 2011 14:39 Czy jest to dobra trąbka?
Witam!
Od niedawna gram na trąbce i jeszcze nie mam własnej. Na razie gram na pożyczonej (chińska trąbka, nie używana od kilku lat).
Zastanawiam się nad kupnem trąbki z allegro: http://allegro.pl/nowa-tr...1427188936.html
Czy polecacie mi tą trąbke? Czy opłaca mi się ją kupić, czy może grać jeszcze na tej co mam?
Wysłany: Nie 06 Lut, 2011 14:47
niech cię ręka boża broni !
Jak grasz na kilkuletniej chińskiej to ja bym radził wymienić na np. używaną yamahę 2, jakiegoś getzena, jeśli nie masz funduszy np. 2,5 tyś na nową trąbkę. Za 1000 - 1500zł można mieć coś fajnego, co się nie rozleci. Gamon727 i Mischka warto do nich napisać, mają używane i nowe trąbki w fajnej cenie i szrotu ci nie sprzedadzą. Po za tym było pełno tematów o trąbkach zamiast chinioli, bo to co podałeś to też chiński SingS .
_________________ Jeżeli pomogłem kliknij "POMÓGŁ"
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
za 500-600 złotych nie można nic niestety polecić, wszystko się rozpada i nie będizesz zadowolony (opcjonalnie wykombinuj jakiegoś polmuza de-luxe w dobrym stanie chociaż sam nie wiem) ^^
_________________ Per Aspera ad Astra!
OSP Góra Św. Małgorzaty
a czy w oógle opłaca się kupić trąbke za taką cenę?
chodzi mi o taką trąbke do nauki, na sam początek, później dopiero bym myślał nad kupnem lepszej trąbki
za 500-600 złotych raczej nic przyzwoitego nie kupisz... rozsądne używane propozycje zaczynają się w granicach tysiąca przejrzyj allegro... jest tam kilka fajnych propozycji
Tak, jak poprzednicy. W nową trąbkę w tych cenach się nawet nie baw. 500-600zł nie wiem czy coś się trafi. Lepiej dozbierać trochę kasy i kupić jakąś Yamaha lub nawet Amati czy coś w tym stylu. Pisz do mischka i gamon727, mają często ciekawe instrumenty i chętnie na pewno pomogą.
Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C
Wysłany: Nie 06 Lut, 2011 17:36
Nie wydaje mi się. To tylko rozłożenie sporych kosztów na czas, bez gwarancji jakiekolwiek sukcesu. Części zamienne do trąbek powszechnie dostępne nie są... Ponadto Bessony w Polsce do popularnych nie należą, więc ciężko będzie przeprowadzić remont tej trąbki. Nadaje się ona bardziej na części.
Jaross, jak już któryś z kolegów wyżej napisał, za te pieniądze ciężko jest znaleźć coś dobrego. Wstrzymaj się na razie i dozbieraj do jakiegoś 1000 PLNów. Wtedy będziesz mógł się rozejrzeć za czymś fajnym jak na początek i nie wymagającym jakiegoś większego kombinowania...
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
Wysłany: Nie 06 Lut, 2011 18:08
Jaross, nie ma za co. Tylko obiecaj mi, że nie kupisz nowego chinola za 500 czy 900zł
Wszyscy bardzo trafnie odpowiedzieli na Twoje pytanie odnośnie trąbki. W pełni się pod tym podpisuję. W ramach dodatku wstawię Tobie kilka linków moim zdaniem wartych uwagi. Nie mniej jednak ceny klarują się w okolicach 1000 zł. Zobacz:
http://allegro.pl/trabka-...1434304422.html
jeszcze raz wielkie dzięki
nie jestem jeszcze w szczególny sposób obeznany z trąbkami, dopiero można powiedzieć zaczęła się moja przygoda z trąbką także wszystkie Wasze odpowiedzi bardzo mi się przydały
Domyślam się Te trąbeczki są na prawdę fajne do nauki, a jeśli będziesz dbał o nie to posłużą Tobie bardzo długo. Trabkę z drugiego linku Yamaha 1320 ES kupił forumowicz wesol87 i wiem, że jest zadowolony także polecam jak najbardziej Wszelkie chińskie wynalazki odrzuć na starcie - to, że ładnie wyglądają nie znaczy, że będą dobrze grać
_________________ "...Walki nie toczy się z instrumentem. Walkę toczy się z samym sobą..." (Vincent Cichowicz)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum