Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C
Wysłany: Sob 02 Sie, 2008 19:25
Używane Yamahy 1 lub 2... 500złotych to nie specjalnie duży fundusz na trąbkę. Polecenie Amati może wywołać pewne kontrowersje na tym forum... Popatrz także na używane kingi serii 600 lub superior...czasem znajdą się na allegro jakieś sprowadzone z USA.
Oczywiście przy każdym zakupie używanej trąbki należy najpierw sprawdzić jej stan... Pograć chwilę przyjrzeć się tłokom...
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C
Wysłany: Sob 02 Sie, 2008 23:30
No niestety...raz są ogłoszenia sprzedaży takiego sprzętu a raz nie...trzeba czekać. Ale spokojnie. Obserwuje od dłuższego czasu aukcje trąbek na allegro i widzę że regularnie pojawiają się ciekawe oferty.
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Pon 04 Sie, 2008 03:06
to ja będę nieortodoksyjny i polecę Ci Bacha Prelude. można kupić za naprawdę niewielkie pieniądze, a gra się lekko (po małym przyzwyczajeniu, to trąbka mniejsza nieco od "zwykłych"). moim skromnym zdaniem po rocznym używaniu to nie jest zły wybór (grałem wcześniej na Yamaszce 634).
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Wysłany: Sro 20 Sie, 2008 10:57
mam getzena 300 i chetnie sprzedam, uzywana w dobrym stanie, uszkodzony jest kuferek ale od zewnatrz na jedym kancie, trabka solidna popytaj wsrod rzemieslnikow naprawiajacych instrumenty, napewno nie odradza ci tego getzena
_________________ "w życiu piękne są tylko chwile..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum