Wysłany: Wto 20 Paź, 2009 20:01 Czy wiecie coś na temat niemieckiej firmy Monke?
Witam
Jestem nowym użytkownikiem i chciałbym przywitać się ze wszystkimi trębaczami.Moje prośba jest spowodowana tym ,że jestem właścicielem trąbki firmy Monke a niestety bardzo mało informacji można znaleźć na temat tej firmy.Jeśli tylko coś wiecie bardzo proszę o pomoc.Na moim instrumencie jest wygrawerowane Wilk Monke.Trąbka jest srebrna z złotymi wstawkami tzn krągliki tłoczki.Gra na prawdę fajnie chociaż ja sam osobiście gram w niezłej orkiestrze i nic poza tym,więc nie mam rozeznania wśród firm i w poszczególnych modelach.Zawsze grałem na trąbkach firm no name,jeśli coś będziecie wiedzieć to napiszcie.
Pozdrawiam Adam
Pomógł: 53 razy Wiek: 19 Posty: 1394 Skąd: Kraków/Częstochowa
Wysłany: Wto 20 Paź, 2009 20:18
Nie wiem czy to ta sama manufaktura, jednak trąbki niemieckiej manufaktury Josef Monke są cenione przez najlepszych. Trwałe, ręcznie robione instrumenty, wykonane z największą precyzją.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum