Tak jak w temacie. Czy znacie jakieś fajne kawałki do potańcówek?
_________________ "Jego dżwięk jest pełen słodyczy i piękna, a ponieważ doskonałe piękno jest nieosiągalne, zatem jest też pełen smutku." ...cytat z wypowiedzi Boba Brookmeyera na temat trąbki Wheelera.
No nie wiem ? Obojętnie jakieś fajne melodie co wpada w ucho i żeby się ludziom spodobało.. Oczywiście oprócz rytmów latynoskich bo mało kto umie zatańczyć..
_________________ "Jego dżwięk jest pełen słodyczy i piękna, a ponieważ doskonałe piękno jest nieosiągalne, zatem jest też pełen smutku." ...cytat z wypowiedzi Boba Brookmeyera na temat trąbki Wheelera.
Oki, byłbym Ci bardzo wdzięczny bo szukam różnych rzeczy w internecie ale ciężko co w ogóle znaleźć :/
Wysłany: Czw 15 Sty, 2009 11:53
Chłopaki wątpię żebyście znalezli aranże do takiego typu utworów. Bo kto bawi się w zapisywanie nutowe jestes szalona, czy takie tam pioseneczki. A jeżeli chodzi o dobór utworów, to co wy na imprezy nie chodzicie, nigdy nie byliście na weselu?
Chłopaki wątpię żebyście znalezli aranże do takiego typu utworów. Bo kto bawi się w zapisywanie nutowe jestes szalona, czy takie tam pioseneczki. A jeżeli chodzi o dobór utworów, to co wy na imprezy nie chodzicie, nigdy nie byliście na weselu?
Tak jak napisałeś Jesteś Szalona i inne typu Mydełko Faa odpadają, ja po prostu szukam czegoś nowego, lepszego co może się ludziom spodobać.
Jeśli chodzi o aranże do utworów to po prostu polecam granie z keyboardem (pamiętając oczywiście, że trąbka jest w stroju B ) , który ma na pewno wbudowane wiele akompaniamentów
Piszesz, że szukasz czegoś nowszego- ale nadal w klimacie disco-polo czy preferujesz bardziej hity gwiazd pokroju Kate Ryan? Jeśli te pierwsze to dobra rada- wokaliści grup disco-polo zazwyczaj nie mają tak wykształconych głosów żeby śpiewać utwory bardzo trudne- to samo tyczy się wykonawstwa muzycznego. Polecam mały trening muzyczny w formie prostego dyktanda- z łatwością można ze słuchu spisać melodie kilku znanych utworów A praktyka czyni mistrza- ręczę, że z każdym utworem rozpisywanym ze słuchu będzie Ci łatwiej
_________________ "Muzyka jest twoim doświadczeniem,myślami i mądrością. Bez nich nie zagrasz dobrze." - Ch.Parker
Szukam czegoś nowego czyli coś co jeszcze nie grali na zabawach. Disco Polo na pewno odpada bo ładniej jest je zaśpiewać. Może być coś z pokroju lat 60, 70, 80, 90. Ładna też jest Disco Italia. Ogólnie mi chodzi o granie Solo.....
Instrument/y: B&S 535 S
Ustnik/i: B&S 7C i Arnolds & Sons 3C
Wysłany: Pią 16 Sty, 2009 14:39
Rumcajs napisał/a:
coś z pokroju lat 60, 70, 80, 90
To dobrze trafiłeś, mam sporo takich piosenek te znane i mniej znane disco, miłosne, dancingowe utworki rozpisywane własnoręcznie, większość ze słuchu większość grana na weselach kilkanaście lat temu sam czasami gram je na imprezach trąbka + keyboard + gitara + sax no i oczywiście śpiew Cierpliwości proszę xD No i trochę sprecyzowania pytania, mniej więcej sie domyślam ale nie mam czasu niestety na kserowanie a potem wrzucanie tego wszystkiego
Do schutze, jakbyś miał te utworki w midi to możesz tu wrzucić w temacie, albo podać same nazwy utworków. Jak nie masz czasu skanować to może samemu coś podziałam i poszukam w necie
Grano to na zabawach zapewne w tych latach
A tak serio to chodzi o przeboje w stylu " O mnie się nie martw" i "Gdzie się podziały tamte prywatki" ?
Czy bardziej o coś z modnej ostatnio Abby?
_________________ "Muzyka jest twoim doświadczeniem,myślami i mądrością. Bez nich nie zagrasz dobrze." - Ch.Parker
Polskie melodie raczej odpadają ze względu że każdy może sobie je sam zaśpiewać, jak już coś to trąbka wmieszana w wokal - coś w stylu "Czułe spojrzenia". A Abba też chyba lepsza śpiewana ? Może poszukam w Włoskich albo Niemieckich utworkach bo są bardzo melodyjne. Nie wiem sam. Szukam czegoś takiego z jajem - trudno opisać...
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Wto 20 Sty, 2009 23:38
to jest ten sam okres powstania, różnica może kilku lat.
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum