Instrument/y: Schagerl 420GBS
Ustnik/i: Bach 3C i Schagerl 3C
Wysłany: Wto 28 Paź, 2008 18:12 Denis Wick
Czy ktos z was ma jakies doswiadczenie z nastepujacymi ustnikami:
DENIS WICK 3E DW4882
Denis Wick 3E mouthpiece for trumpet, gold plated, very shallow cup, 16,50mm cup diameter, overall diameter 26,84mm, rim whidth 5,17mm, bore 3,80mm and a barrel backbore, Very successful "screamer" jazz model.
DENIS WICK 5 DW4882
Denis Wick 5 mouthpiece for trumpet, gold plated, Traditional cup, 16mm cup diameter, overall diameter 26,59mm, rim whidth 5,30mm, bore 3,66mm and a barrel backbore, Traditional French cup for jazz and light music players.
DENIS WICK 5X DW 4882
Denis Wick 5X mouthpiece for trumpet, gold plated, Shallow cup, 16mm cup diameter, overall diameter 28mm, rim whidth 6mm, bore 3,74mm and a V-type backbore, "Cushion rim" for Jazz
DENIS WICK 4X DW4882
Denis Wick 4X mouthpiece for trumpet, gold plated, shallow cup, 16,50mm cup diameter, overall diameter 28mm, rim whidth 5,75mm, bore 3,74mm and a V-type backbore, "Cushion rin" for jazz. Tremendous projection in high register.
Niestety nie moge przetestowac.
Muzyka ktora uprawiam to Jazz i raczej spokojne kawalki jak rowniez troche klasyki (ale do klasyki mam Bach'a 3C)
Prosze o opinie i wasze doswiadczenie
Denis Wick 5 jest ustnikiem małym i bardzo wymagającym ( mam taki ), więc jezeli zaczynasz gre na trąbce to polecił bym ci poszukac troszke większy. Ogólnie ustniki tej firmy są bardzo dobre tylko musisz sobie dobrac odpowiedni model. Aha, ten model ma jasne brzmienie ale najwięcej w tej kwestii zależy od grającego.
Instrument/y: Bach Stradivarius 43,Yamaha,Courtois,Schagerl
Ustnik/i: Laskey 70MC i kilka innych
Pomógł: 69 razy Wiek: 23 Posty: 1384 Skąd: Wałbrzych/Wro/Wawa
Wysłany: Wto 28 Paź, 2008 23:56
ja bym Ci polecił grać na tym 3c i nie kombinować Ogólnie wszystkie z tych ustników są bardzo małe, grałeś kiedyś jakimś w podobnym rozmiarze? Czemu pod uwage bierzesz tylko ustniki Denis Wick?
Instrument/y: Schagerl 420GBS
Ustnik/i: Bach 3C i Schagerl 3C
Wysłany: Sro 29 Paź, 2008 13:32
Nie biore pod uwage tylko Denis Wick'a
Nie jestem tak doswiadczony w trabce jak wiekszosc tutaj.
Chce sobie dobrac cos co cieply Jazz'owy ton - rozumie ze wiele zalezy od trebacza - jak sie dmucha - ale wiem tez ze sprzet tez potrafi pomoc
A masz jakies inne propozycje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum