Dorzuce jeszcze jeszcze dwie perełki ska: The Slackers i English Beat. Ich płyty można ściągnąc w sieci eDonkey.Z chęcią usłysze opinie doświadczonych trębaczy o sekcji dętej w tych zespołach.
witam,
polecam wam strone www.skatoons.de oraz www.polemic.sk
tam sa kawałki do sciagniecia i kilka mp3 z utworami tych grup
oczywiscie SKA
mają fajne wstawki
rocksteady: the madness tez legendarny zespół
bardzo fajnym zespolem jest PASO(Pannonia Allstars Ska Orchestra)- Węgry
Rotterdam Ska Jazz Foundation- Holandia
Skapoint, Skankan- Polska
"Akurat" , akurat znam bardzo dobrze :smile: , poniewaz niedaleko mieszkam i czesto bywam na ich koncertach, ale jezeli chcecie posluchac bardziej dynamicznej trabki w stylu Reggae-Ska, to naprawde polecam posluchac Manu Chao, a najlepiej zobaczyc koncert na DVD- " Radio Bemba- Live " albo poprostu sciagnac cos z net-u. Naprawde warto posluchac !!!!
Pomógł: 52 razy Wiek: 19 Posty: 1382 Skąd: się biorą dzieci?
Wysłany: Pią 05 Sty, 2007 19:21
sam jestem ciekaw bo Akurat pochodzi z Bielska - Białej. A gdzie koncertują najczęsciej? w Oświęcimiu? czy gdzies w pobliskich miastach? chętnie jak będę w Tychach to bym się wybrał pozdro
dr cycos już nie istnieje była to kapelka pod przewodnictwem Piguły lidera Analoks mój znajomy grał na sax w dr cycos był jeszcze młodym gościem jakieś 17 lat miał aktualnie gra w szczecińskiej kapeli ska Skambomambo . zapraszam na 3 koncerty Vespy 11.05 w gorzowie mck 12.05 w warszawie dobra karma 13.05 w toruniu pod aniołem .zapraszam będzie niezła imprezka .naraska (aha w kielcach mieszka Błarzej halski były Barytonista vespy jak i skambomambo i gitarzysta analogs jest to jego rodzime miasto) you kielce
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum