Trumpeters.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Przesunięty przez: Kamil
Wto 10 Lip, 2007 09:58
Do grania na ulicy
k.moroz 
Trumpet-o-maniac

Instrument/y: B&S Challenger 3137
Wysłany: Nie 10 Cze, 2007 14:39   Do grania na ulicy

Co grać na ulicy, z futerałem? Co podoba się przechodniom i turystom? Proszę także o nuty tych utworów, jak ktoś ma.

Robert013 

Instrument/y: BACH tr500s
Wysłany: Sob 07 Lip, 2007 09:26   

może '' długą ulice ''

walu 

Instrument/y: YAMAHA YTR1223
Ustnik/i: 11B4

Wysłany: Sob 07 Lip, 2007 15:14   

kiepski zart...
Ja mysle ze najlepsza jest improwizacja, aczkolwiek do tego trzeba miec umiejetnosci, ale wszelkiego rodzaju samby mambo i muzyka latynowska chyba jest najlepsza...
Pozdrawiam...

Immortal4ever 
Uwaga Dyslektyk

Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C

Wysłany: Sob 07 Lip, 2007 18:14   

Do grania na ulicy?? Zależy z kim...kiedyś w Gdańsku mnie i mojemu koledze odbiło i zaczęliśmy grać "We are the champions"...wszystko było fajnie...kasa leciała :smile: (jakaś :grin: )...dopóki nie zgarnęła nas straż miejska :sad:

Qba 

Instrument/y: Yamaha YTR4335
Ustnik/i: Schilke 17

Wysłany: Sob 07 Lip, 2007 20:50   

Tez myslalem zeby grac na ulicy fajna sprawa :D a to niezgodne z prawem, ze was straz miejska zgarnela? i co potem wam powiedzieli?

Immortal4ever 
Uwaga Dyslektyk

Wysłany: Sob 07 Lip, 2007 21:12   

No nie wiem czy takie nie zgodne...doczepili się tego że jesteśmy nieletni a następnie wlepili mandat za zakłócanie spokoju i przepędzili...(dobrze że udało nam się zarobić na ten mandat)..ale spoko już drugiego dnia tam wróciliśmy...teraz już kolega wypatrywał strażników... Mimo tego nie ukrywam że fajnie było...co prawda profesjonalistów to co graliśmy raczej by nie zachwyciło ale pospolitemu tłumowi chyba sie podobało...jak się ma farta to można w taki sposób zarobić na spotkanie z kumplami w jakimś fajnym miejscu...albo przedłużenie wakacji... :cool:

Qba 

Instrument/y: Yamaha YTR4335
Ustnik/i: Schilke 17

Wysłany: Nie 08 Lip, 2007 08:55   

No i wlasnie zastanawiam sie dlaczego to jest niezgodne z przepisami... a jak graja dla przykladu jacys starsi panowie na harmonijkach i gitarach i czesto "żępolą" tak ze uszy wiedna, to to nie jest zaklocanie spokoju? To juz chyba lepsze granie na trabce, czegos jazzowego, badz tez latynoamerykanskiego... Nie rozumiem i jeszcze ten mandat, żenada ze strony strazy. A jesli moge spytac to ile wyniosl taki mandat?

Immortal4ever 
Uwaga Dyslektyk

Wysłany: Nie 08 Lip, 2007 09:15   

Potraktowali nas "ulgowo" (to ich zdanie)...skromne 100zł dla kolegi i 100zł dla mnie...(sic!). W sumie też zastanawiam się czemu to jest niezgodne z prawem...co prawda nie spotkaliśmy wtedy w Gdańsku nikogo kto by sobie pogrywał na ulicy...ale na przykład w Krakowie roi sie od różnego rodzaju muzyków (i jakiś mizernych imitacji tej grupy społecznej) na ulicy i jeszcze nie widziałem by ktoś ich przeganiał...Dla mnie jest to dziwne ale spoko...nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem...

Kamil 

Instrument/y: B&S 3137
Ustnik/i: Marcinkiewicz E17, JK 3C

Wysłany: Nie 08 Lip, 2007 10:56   

Generalnie miasto chyba samo wyznacza obszary i reguły zakłócania spokoju.
Np. na starym mieście nie wolno grać, żeby nie psuć klimatu starówki pieszczonej przez tyle lat.

Tam gdzie ktoś gra można raczej bez obaw się rozłożyć, tam gdzie pusto lepiej nie próbować.

A zresztą zawsze można zapytać jakiegoś strażnika... :D

Immortal4ever 
Uwaga Dyslektyk

Wysłany: Nie 08 Lip, 2007 17:58   

No może...ale tam gdzie już ktoś gra to może lepiej nie bo ludzie różnie na konkurencje reagują...no a jeśli jeszcze raz zobaczę strażnika miejskiego to wezmę spakuję manatki i oddalę sie z pola jego widzenia...tak z przestrogi bo na kolejny mandat może nie być dane mi zarobić... :sad:

A tak po zatem nie rozumie zakazu gry na ulicy i takiej samowoli ze strony samorządu w tej kwestii...a jeżeli już coś takiego jest to czemu wiedza o tym tylko strażnicy miejscy...oj nie dadzą sobie pograć...

piciu555 

Instrument/y: Kanstul ZKT-1537 S
Ustnik/i: Stomvi 2c Megatone z tytanowym rantem

Wysłany: Nie 08 Lip, 2007 19:31   

A moze to tzereba dostac jakies zezwolenie na takie granie od urzedu miasta ?? ;/

Immortal4ever 
Uwaga Dyslektyk

Wysłany: Nie 08 Lip, 2007 20:35   

No nie wiem bo na przykład w Krakowie widziałem kolesia który grał na jakiejś fujarce... (taka jakaś chyba wystrugana)...i raczej nie wyglądał na kogoś kto by jakieś pozwolenie dostał...(wyglądał jak jakiś menel wzorowy)...szczerze mówiąc nie wiem...dla mnie jest to nieporozumienie...a szkoda bo fajnie by było sobie od czasu do czasu pograć na wakacjach...(a tym samym poprawić fundusz na imprezowanie :grin: :grin: ) :cool:

piciu555 

Wysłany: Nie 08 Lip, 2007 21:13   

Dokaldnie. :) Mozna jechac np na 2 tyg na wakacje do miedzyzdrojow, pograc tam z 2, 3 h dziennie i wakacje darmowe a moze nawet i uda sie cos odlozyc :)

Immortal4ever 
Uwaga Dyslektyk

Wysłany: Nie 08 Lip, 2007 21:27   

W sumie dokładnie o tym samym pomyśleliśmy z kumplem w Gdańsku...niestety zakończyło się to mandatem...ale koncepcja jest chyba dobra :?: ...no i jak się dobrze gra to czemu nie spróbować...wakacje są :grin: ...a trąbki zaniedbać nie wolno :cool: :wink:

yogi901 

Instrument/y: Selmer ConceptTT, Flug Yamaha 6310Z BobbyShew
Ustnik/i: Kanstul Anthem 3C, Bob Reeves 42 SV

Wysłany: Nie 08 Lip, 2007 22:25   

mieszkam 20km od krakowa i mysle ze na takie cos nie trzeba miec pozwolenia, poniewaz bo zazwyczaj oni graja na uliczkach odchodzacych od rynku i tak mnie obeszly kiedys sluchy ze miasto nie musi placic za cos, z czego oni moga zyc, poprzez takie granie...
Gral kiedys ok rok temu taki pan na skrzypcach widac ze starszy byl i na wozku, ale nawet go kiedys w TVP1 pokazywali, bo naprawde ladnie gral i z tego sie utrzymywal... TAk ze moim zdaniem w Krakowie straz miejska nic im nie robi bo juz pewnie doszli z nimi do porozumienia ze moga grac, a miasto tez z tego ma jakies korzysci:)

j.dudek90

piciu555 

Wysłany: Nie 08 Lip, 2007 22:36   

W tej Polsce zawsze musi byc cos nie tak. Niby demokracja a nic nie mozna robic. Zero wolnosci

tomko 

Instrument/y: Yamaha YTR2335
Wysłany: Pon 09 Lip, 2007 08:22   

a może trąbka jest za głośna? :razz:

piciu555 

Wysłany: Pon 09 Lip, 2007 11:17   

Głośna i to jaka piękna :)

Piotrek Trębacz 
[you]

Instrument/y: japońca
Wysłany: Pon 09 Lip, 2007 12:33   

kiedyś grałem w karpaczu przed taką jedną knajpą, nawet fajnie się grało....
aż z drugiej strony ulicy zaczął się drzeć na mnie góral (fajnie ubrany :razz: )...
zacząłem grać golców - a górol zaczął tańczyć ze swoją ciupagą i humor się mu poprawił... Fajnie było :grin:

MOD PŁOTY !!!

Immortal4ever 
Uwaga Dyslektyk

Wysłany: Pon 09 Lip, 2007 14:39   

No ludzie różnie reagują...i różne mają życzenia..tak wiec trzeba mieć kilka kawałków przygotowanych bo nie wszystko przejdzie...ale takie granie czasami się opłaci...pod warunkiem żę straż miejska cię nie zgarnie bo wtedy możesz nawet na mandat nie zarobić :sad:

Odpowiedz do tematu