Instrument/y: Schagerl Apollo, Flugelhorn no name
Ustnik/i: Laskey 70C, Schilke 15B gold, Schilke 14F4
Pomógł: 21 razy Wiek: 21 Posty: 204 Skąd: Jawiszowice/Oświęcim
Wysłany: Sob 16 Kwi, 2011 12:17 Dobry tuner w przystępnej cenie
Witam. Jaki polecacie tuner chromatyczny, który fajnie łapie dźwięki i jest w przystępnej cenie?
Interesuje mnie szczególnie KORG. Cena tak gdzieś do 80 zł
Instrument/y: Bach Stradivarius 43,Yamaha,Courtois,Schagerl
Ustnik/i: Laskey 70MC i kilka innych
Pomógł: 69 razy Wiek: 23 Posty: 1384 Skąd: Wałbrzych/Wro/Wawa
Wysłany: Sob 16 Kwi, 2011 14:15
Odpuść sobie tunery przeznaczone do gitar.
Szukaj tunera chromatycznego. Ten Korg CA1 powinien być dobry. Popularny jest jeszcze CA-30 i chyba teraz jest nowy CA-40. Szczerze mówiąc nie wiem jaka jest między nimi różnica ale wszystkie powinny spełnić swoje zadanie bardzo dobrze.
Ja posiadam KORG CA-1. W pełni spełnia swoje zadanie - prosty w obsłudze, precyzyjny, lekki. Wpisz w Google nazwę i wyświetli się parę egzemplarzy. Polecam
_________________ "...Walki nie toczy się z instrumentem. Walkę toczy się z samym sobą..." (Vincent Cichowicz)
używam podobnego sprzętu i jestem bardzo zadowolony
atutem jest klips, który czuje drgania instrumentu
dzięki temu można nastroić się bez względu na warunki akustyczne (np kiedy cały band próbuje to zrobić w jednej chwili)
przydatne do konfrontacji stroju w trakcie grania (warto zerkać zwłaszcza w wyższych rejestrach)
jest kilka wersji tego tunera (na allegro znalazłem tylko taki)
a ja polecam... wszystkie firmowe Sam mam Yamahe TD-1 i nie mam zastrzeżeń Miałem styczność już z kilkoma "no name" i pokazywały naprawdę cuda... warto dołożyć parę złotych do jakiegoś markowego sprzętu CA-40 i CA-1 też spokojnie dadzą rade.
Instrument/y: Schagerl Apollo, Flugelhorn no name
Ustnik/i: Laskey 70C, Schilke 15B gold, Schilke 14F4
Pomógł: 21 razy Wiek: 21 Posty: 204 Skąd: Jawiszowice/Oświęcim
Wysłany: Sob 16 Kwi, 2011 21:37
No tak...wytrenowane ucho to perełka, ale jednak czasem trzeba wspomóc się elektroniką Kupiłem tego KORG-a CA-40. Zobaczymy co będzie Dzięki wszystkim za odpowiedzi
Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C
Wysłany: Sob 16 Kwi, 2011 22:54
Ja tylko nadmienię, że posiadam "służbowego" Korga CA-40 i jestem zadowolony z niego. Co prawda nie zamienia się w transformersa, nie strzela laserem i nie teleportuje mnie w dowolne miejsce w galaktyce ale za to świetnie wspomaga moje nie najdoskonalsze ucho
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum