karol8, Wydaje mi się a nawet jestem pewny, że to nie jest dla początkujących. Trzeba już miec umiejętności, żeby je poszeżyc przy pomocy tych cwiczeń. Jeżeli jesteś początkujący i po 37 tygodniach chciał byś zagrac c4 , to ja sobie tego nie wyobrażam.
Dobrze by było żeby w tym temacie wypowiedział się, któryś z naszych ekspertów. Mają większą wiedze niż ja, ale myśle, że podzielili by moją wypowiedź.
adam113 ma rację. To szkoła dla doświadczonych trębaczy. Wymaga naprawdę rozsądnego ćwiczenia i ustabilizowanego aparatu zadęcia. Ja na pewno nie poleciłbym tej pozycji początkującym. Tytuł brzmi zachęcająco - zgadzam się - C4 w 37 tygodni. Jednak aby to osiągnąć trzeba się twardo trzymać zasad proponowanych przez Spaulding'a oraz mieć sporą wiedzę na temat grania.
_________________ "...Walki nie toczy się z instrumentem. Walkę toczy się z samym sobą..." (Vincent Cichowicz)
a czy ma sens granie tych ćwiczeń bez przeczytania tego tekstu no bo nie znam rosyjskiego i nie jestem w stanie całego tekstu przetłumaczyć..a może ktoś by mógł króciutko przedstawić chociaż z większego o czym tam piszę autor ??
krystiano1993, moim skromnym zdaniem nie ma sensu ćwiczenie bez zapoznania się z instrukcją. Tam są zawarte wszelkie informacje na temat jak ćwiczyć aby uzyskać pożądany efekt. Ja mam wydanie po angielsku - kilku forumowiczów ma ode mnie ten egzemplarz więc jeśli któryś z nich dysponuje czasem nie poskanuje te informacje. Wiem, że posiada egzemplarz sasquatch więc pisz do niego na PW.
_________________ "...Walki nie toczy się z instrumentem. Walkę toczy się z samym sobą..." (Vincent Cichowicz)
Udało mi się już pobrać i niestety to nie ta książka, którą mam ;/ Mam taką która została napisana w oparciu o tą pracę. Opisane w niej są szczegółowo wszystkie aspekty grania na trąbce i zawiera dużo ćwiczeń "na wszystko" z bardzo dobrymi opisami ich wykonywania.Oczywiście wszystko w języku polskim Jeśli znajdę wolny czas to zeskanuję całość i wrzucę na forum.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum