Instrument/y: Trąbka YAMAHA YTR4335G
Ustnik/i: VINCENT BACH 7C
Wysłany: Pią 20 Sty, 2012 17:32 "double high c in 37 weeks"
Jak w temacie potrzebuję ksiażke jak to jest mozliwe: "double high c in 37 weeks".
Bardzo bym prosil o przeslanie na e-maila albo pisać na gg:12010943, Przyjme w PDF;]
chodzi ci o C3 [ to na 7 linni] ?? ćwiczyć wysokie dźwięki, spiąć mięśnie ust a dmuchać z dużym ciśnieniem , jak troche padną to 15-30min przerwy i znowu.
ja po pół roku zagram to tak o raz po gamie, a w czasie gry nie.
_________________ [spoiler]<b>po co otwierasz? =.=</b>[/spoiler]
Instrument/y: Yamaha YTR-2355
Ustnik/i: Vincent Bach 5C
Wysłany: Pią 20 Sty, 2012 19:54
Jeśli c3 jest górną granicą skali instrumentu to pewnie z jakiegoś powodu, dlatego nie zgodzę się, że nie jest wysoko. Owszem, nie oznacza to, że nie można zagrać wyżej, ale jednak bądźmy poważni. Raczej ciężko zagrać ten dźwięk bez najmniejszego wysiłku. Ot tak przystawić ustnik i jest. A skoro dźwięki w tym rejestrze są już wymagające (pod względem ich wydobycia) to raczej są wysoko. Przynajmniej według mnie.
Co do książki, to można ją zamówić od jednego z użytkowników forum (Link do tematu na forum ). Chyba nie dysponuje plikiem PDF, także tylko ksero.
Instrument/y: J.Michael
Wysłany: Sob 21 Sty, 2012 02:07
Dołączam się do prośby, gdyby może ktoś miał w PDF, to bardzo proszę o podzielenie się: kicaj157@wp.pl lub gg: 8951886
Napisałem do pewnego użytkownika, który posiada ksero za 25, albo 35 zl, narazie czekam na odp. )
Pozdrawiam Paweł
kurcze mam problem z poczta... dostaje zwrotne informacje z jakims bledem... wstawilem na serwer... prosze tez moda o przeniesienie tematu do dzialu nuty
Instrument/y: Kuhnl & Hoyer TOPLINE G Pomógł: 1 raz Posty: 122 Skąd: 00
Wysłany: Czw 02 Lut, 2012 17:16
Jeszcze nie pobrałem, bo mam kilka pytań. Czy ta książka może być dla początkujących trębaczy? Chodzi mi przede wszystkim o skalę. Czy trzeba dojść już do pewnego etapu aby zacząć ćwiczyć te ćwiczenia? Pzdr.
Instrument/y: King 2006 / flugelhorn Yamaha YFH-231
Ustnik/i: Stomvi 0.9D / flugelhor Denis Wick London 4FL
Wysłany: Czw 02 Lut, 2012 21:18
gonzo88 napisał/a:
Jeśli c3 jest górną granicą skali instrumentu to pewnie z jakiegoś powodu
Chyba żeś się Lutaka naczytał za bardzo...
... z tym, że nie każdy aranżer go czytał, a zagrać trzeba.
p.s. przykład jeden z wielu
p.s.2 sorrki, za podłą jakość foto.
Instrument/y: Yamaha 4335GS
Ustnik/i: Denis Wick 3E
Wysłany: Czw 02 Lut, 2012 22:00
No i tu sie własnie nie zrozumielismy bo ten wstep od michała jest chyba po rosyjsku:/ i chcialem sie spytac kogos kto ma po angielsku aby w skrocie go opisal lub jakby mogl zeskanowac te 15 stron i wrzucic
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum