Wysłany: Sob 01 Sty, 2011 12:39 Dziwna przypadłość
A więc:D Pewnie was nie zdziwi ze pisze to akurat dzisiaj ale. Mam coś bardzo dziwnego otóż na tzw "kacu" gra mi się świetnie podnosi mi się skala dużo większa kondycja lepszy dźwięk i w ogóle. Potrafi ktoś to wytlumaczyć albo ma ktoś tak samo:)??
Instrument/y: Andreas Eastman ETR-520G
Ustnik/i: Monette BL4S6 XLT
Wysłany: Sob 01 Sty, 2011 12:54
Wydaje mi się ,że na kacu jest się bardziej rozluźnionym i dlatego gra się lepiej.Życzę wszystkim na forum aby potrafili się rozluźnić maxymalnie bez jakichkolwiek drinków.
Wysłany: Sob 01 Sty, 2011 14:20
Z początku tak jest, alkohol działa rozluzniająco, ale z biegiem czasu, jak będziesz nadużywał alkoholu będzie on działał blokująco dla twojego organizmu i psychiki. Dlatego za bardzo nie podniecałbym się tym. Uwierz mi wiem to z własnego doświadczenia, z początku jest fajnie, ale pózniej.... nic miłego
hahaha Pozytwny objaw Zgadza się - większe rozluźnienie, gra się lżej, skala idzie w górę, troszkę brakuje kontroli nad tym - zauważ Ale ... poczekaj do jutra wszystko wróci do normy sprzed "kaca"
_________________ "...Walki nie toczy się z instrumentem. Walkę toczy się z samym sobą..." (Vincent Cichowicz)
Instrument/y: Vincent Bach MERCEDES... YAMAHA YTR-4335 GS
Ustnik/i: VINCENT BACH CORP 3c.. BRASSWIND 7C
Wysłany: Czw 03 Lut, 2011 13:26
Nie rób tego ciągle bo skutek może być odwrotny, po prostu słuch ci się pogarsza, więc może zapytaj kolegów jak oni na to słyszą . Pozdrawiam i życzę postępów oczywiście w graniu.
_________________ Życie jest piękne, lecz musisz to piękno dostrzec.
Instrument/y: tr. Jean Baptiste
Ustnik/i: Arnold & Sons 1 1/2c
Wysłany: Czw 03 Lut, 2011 14:01
No, harmonijkarze na przykład to często ochlaptusy, dlaczego? Na kacu mniej ślini się instrument co w przypadku tego dęciaka akurat dość konkretnie przeszkadza. Pozostałość ludzka po ewolucji, w przypadku trąbki widać także.
_________________ "Nuda istnieje tylko dla umysłów pustych" E. Fromentin
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum