Instrument/y: jeszcze nie posiadam
Wysłany: Sro 21 Gru, 2011 18:59 dzwieki nut
Witam
Zaczynam nauke wydawania odpowiednich dzwiekow i poszukuje nagran jak powinna brzmiec kazda nuta czy ktos z was dysponuje takimi nagraniami. Mam nadzieje ze zrozumiale napisalem o co mi chodzi:)
Instrument/y: Kornet firmy Schenkelaars
Ustnik/i: Blessing 3c
Wysłany: Sro 21 Gru, 2011 19:33
Moim zdaniem nie jest ci to potrzebne ponieważ na nagraniu dźwięk rożni się od tego co ty grasz a jak grasz gamę to jak trafisz w pierwszy dźwięk to później skoro jesteś początkującym będziesz grał następny w tej gamie chodzi o to tylko żebyś go zagrał czysto i żeby nie był taki przytłumiony.
Narazie ci to powinno wystarczyć.
Wysłany: Czw 22 Gru, 2011 16:49
Czyli jezeli uda mi sie zagrac C w gamie C-dur to kolejne nuty uzyskuje przez odpowiednie wciskanie tlokow? Czy trzeba jeszcze modyfikowac dzwiek ustami?
Instrument/y: ytr4336g Pomógł: 1 raz Wiek: 47 Posty: 17 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw 22 Gru, 2011 17:34
kolego, jeśli chcesz się uczyć na trąbie, weź choć kilka lekcji z instruktorem. Sam się nie nauczysz, nie ma takiej możliwości.
To czego nauczysz się bez instruktora będzie NA PEWNO ŹLE. A wyplenić złe nawyki - cztery razy trudniej niż nauczyć się od początku dobrze.
Wysłany: Czw 22 Gru, 2011 17:42
Ale ja juz mam osobe która mnie uczy. Na forum pytam dlatego, ze mam jakies swoje przemyslenia ktore przyszly mi do glowy "teraz" a z nauczycielem widze sie dopiero po swietach
Ja również dopiero zaczynam i z tunerem to jest jednak najlepsza sprawa. Na co dzień to sobie ćwiczę jeszcze na samym ustniku, ale zaczynam ćwiczyć poszczególne dźwięki. "Podpinam" się pod tuner, wciskam palcowanie jakie należy i gram podwójne całe nuty. Powoli, powoli, ale mi wychodzi. . Moja córka uczy się na flecie poprzecznym i nauczycielka powiedziała jej to samo. Ma grać do tunera, ale nie uczyć się na podstawie dźwięków, które można na tunerze sobie ustawić.
_________________ "W ofiarowaniu siebie najpiękniejsze jest to, że to, co do nas wraca jest zawsze lepsze od tego, co dajemy. Otrzymujemy odpowiedź o wiele bardziej hojną niż nasze działanie."
Orison Swett Marden
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum