Wysłany: Pią 14 Sty, 2011 19:09
Miałem kilka takich flugelhornów i każdy był bardzo dobry. Świetna intonacja, piękne pełne brzmienie.
Eterna w porównaniu do konkurencji ma wielką czarę głosową. Lekko się gra a praca mechanizmów jest doskonała.
Instrument jak najbardziej godny polecenia.
_________________ "w życiu piękne są tylko chwile..."
Pomógł: 15 razy Wiek: 17 Posty: 382 Skąd: Lipno/k. Włocławka
Wysłany: Pią 14 Sty, 2011 20:01
ja gram na trąbce B właśnie Eterna by Getzen i chwalę sobie tą trąbkę. Perfekcyjna praca tłoków, barwa dźwięku super. Lekkość gry też w porównaniu z moim Holtonem jest wyczuwalna.
yogi901, tak sie składa ze gram takim fligu (model Eterna 895)od jakiegoś czasu i w pełni moge potwierdzić słowa przedmówców. Dźwięki szybko odpalają, dobrze stroi, naprawdę niezły instrument za stosunkowo niewielkie pieniadze. I bardzo fajnie reaguje barwą na zmiany ustników... od brzmienia niemal trąbkowego po naprawdę brzmieniową ciemnice...
Wysłany: Sob 15 Sty, 2011 16:45
yogi901, ja sprzedawałem modele posrebrzane za 3000zl a lakierowana taniej
nawet teraz mam takiego fliga po konserwacji w serwisie Getzena, lakierowany z gwarancją za 2500zl
jak kupisz taniej to napewno nie zrobisz źle.
_________________ "w życiu piękne są tylko chwile..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum