Postanowiłem, że kupuje sobie Getzena. Mam jednak dylemat... Kupić getzena 300 czy getzena eterne???
Obydwie trąbki mam możliwość kupić od Mischki.
Powiedzcie coś więcej o tych modelach i który polecacie.
_________________ Pomyśl... Jakbyś grał, gdybyś przeznaczył czas spędzony przed komputerem na doskonalenie się na trąbce???
Wysłany: Pią 16 Kwi, 2010 21:30
ETERNA jest wyższym modelem niż 300 więc chyba będzie lepsza ale getzen 300 moim zdaniem przeskoczył Yamahę 4***. mi on w zupełności wystarcza
_________________ Jeżeli pomogłem kliknij "POMÓGŁ"
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C
Wysłany: Sob 17 Kwi, 2010 00:50
Zależy do czego Ci ta trąbka. Na chałtury- 300. Do lokalnej orkiestry dętej... Też chyba 300. Do szkoły, dobrej orkiestry dętej i nieco ambitniejszych występów ETERNA.
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
Jeśli jest cenowo korzystnie i przystępnie to bierz G. Eterna. Różnice w graniu, brzmieniu trąbki itd. z pewnością są niewielkie na korzyść modelu Eterna, ale wiadomo też, że dużo zależy od grającego. Z wyższych modeli na ogół można po prostu więcej wycisnąć. Więcej wycisnąć mam na myśli: ładniejszą barwę, pełniejsze przedęcia, sprawy intonacyjne, lekkość w graniu, czasami lekkość w graniu wyższych skal ( chociaż tutaj można się kłócić). Zadam to samo pytanie co Immortal4ever, do jakich celów potrzebujesz tę trąbę?
_________________ "Jego dżwięk jest pełen słodyczy i piękna, a ponieważ doskonałe piękno jest nieosiągalne, zatem jest też pełen smutku." ...cytat z wypowiedzi Boba Brookmeyera na temat trąbki Wheelera.
Pomógł: 15 razy Wiek: 17 Posty: 382 Skąd: Lipno/k. Włocławka
Wysłany: Sob 17 Kwi, 2010 09:57
Gram w orkiestrze, czasami jakaś chałtura typu ślub, pogrzeb. Ale chciałbym też czasami brać ja jak będzie jakiś konkurs czy koncert ze szkoły muzycznej. Zależy mi a tym, żeby to był instrument na lata.
_________________ Pomyśl... Jakbyś grał, gdybyś przeznaczył czas spędzony przed komputerem na doskonalenie się na trąbce???
Ale chciałbym też czasami brać ja jak będzie jakiś konkurs czy koncert ze szkoły muzycznej. Zależy mi a tym, żeby to był instrument na lata.
Nie rozumiem tego zdania. Dlaczego napisałeś "czasami brać". Czyli będziesz na niej grał tylko na ważnych imprezach? A tak normalnie dalej na Holtonie? Trąbkę niestety trzeba umiejętnie rozegrać, a to trwa w czasie nim uzyska się oczekiwane rezultaty. Ja na Twoim miejscu grałbym wszędzie i cały czas na lepszej trąbce, a tą gorszą wykorzystywał w warunkach ekstremalnych jakimi są mróz czy różnego rodzaju sytuacje podatne na usterkę. Jeśli zależy Ci na tym, aby instrument służył na lata, to uważam że Eterna nie powinna Cię zawieść.
_________________ "Jego dżwięk jest pełen słodyczy i piękna, a ponieważ doskonałe piękno jest nieosiągalne, zatem jest też pełen smutku." ...cytat z wypowiedzi Boba Brookmeyera na temat trąbki Wheelera.
ja niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem eterny 900 z lat '80 i ta trąbka na prawdę "daje radę" ma ładne brzmienie, bardzo lekko się na niej gra, góra wchodzi łatwo zdecydowanie polecam wystarczy na lata
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum