Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Fachowcy łączcie się!!! I pomóżcie mi:)

Co wybrać?
Getzen 300
0%
 0%  [ 0 ]
Getzen ETERNA
100%
 100%  [ 15 ]
Głosowań: 15
Wszystkich Głosów: 15

tobi3776 

Instrument/y: Holton T102, Getzen Eterna
Ustnik/i: Monette B3, Kelly 1 1/2C,Bach 1 1/2C Corp.

Wysłany: Pią 16 Kwi, 2010 21:09   Fachowcy łączcie się!!! I pomóżcie mi:)

Witajcie Koledzy/Koleżanki!!!

Postanowiłem, że kupuje sobie Getzena. Mam jednak dylemat... Kupić getzena 300 czy getzena eterne???
Obydwie trąbki mam możliwość kupić od Mischki.
Powiedzcie coś więcej o tych modelach i który polecacie.

zgaju 
trumpeter

Instrument/y: U.S.A Getzen 390S
Ustnik/i: Schilke 13A4a

Wysłany: Pią 16 Kwi, 2010 21:30   

ETERNA jest wyższym modelem niż 300 więc chyba będzie lepsza ale getzen 300 moim zdaniem przeskoczył Yamahę 4***. mi on w zupełności wystarcza :)

6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU
Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.

Immortal4ever 
Uwaga Dyslektyk

Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C

Wysłany: Sob 17 Kwi, 2010 00:50   

Zależy do czego Ci ta trąbka. Na chałtury- 300. Do lokalnej orkiestry dętej... Też chyba 300. Do szkoły, dobrej orkiestry dętej i nieco ambitniejszych występów ETERNA.

Rumcajs 

Instrument/y: YTR 2335
Ustnik/i: Thein 3C

Wysłany: Sob 17 Kwi, 2010 09:34   

Jeśli jest cenowo korzystnie i przystępnie to bierz G. Eterna. Różnice w graniu, brzmieniu trąbki itd. z pewnością są niewielkie na korzyść modelu Eterna, ale wiadomo też, że dużo zależy od grającego. Z wyższych modeli na ogół można po prostu więcej wycisnąć. Więcej wycisnąć mam na myśli: ładniejszą barwę, pełniejsze przedęcia, sprawy intonacyjne, lekkość w graniu, czasami lekkość w graniu wyższych skal ( chociaż tutaj można się kłócić). Zadam to samo pytanie co Immortal4ever, do jakich celów potrzebujesz tę trąbę?

tobi3776 

Instrument/y: Holton T102, Getzen Eterna
Ustnik/i: Monette B3, Kelly 1 1/2C,Bach 1 1/2C Corp.

Wysłany: Sob 17 Kwi, 2010 09:57   

Gram w orkiestrze, czasami jakaś chałtura typu ślub, pogrzeb. Ale chciałbym też czasami brać ja jak będzie jakiś konkurs czy koncert ze szkoły muzycznej. Zależy mi a tym, żeby to był instrument na lata.

Rumcajs 

Instrument/y: YTR 2335
Ustnik/i: Thein 3C

Wysłany: Sob 17 Kwi, 2010 10:40   

tobi3776 napisał/a:
Ale chciałbym też czasami brać ja jak będzie jakiś konkurs czy koncert ze szkoły muzycznej. Zależy mi a tym, żeby to był instrument na lata.

Nie rozumiem tego zdania. Dlaczego napisałeś "czasami brać". Czyli będziesz na niej grał tylko na ważnych imprezach? A tak normalnie dalej na Holtonie? Trąbkę niestety trzeba umiejętnie rozegrać, a to trwa w czasie nim uzyska się oczekiwane rezultaty. Ja na Twoim miejscu grałbym wszędzie i cały czas na lepszej trąbce, a tą gorszą wykorzystywał w warunkach ekstremalnych jakimi są mróz czy różnego rodzaju sytuacje podatne na usterkę. Jeśli zależy Ci na tym, aby instrument służył na lata, to uważam że Eterna nie powinna Cię zawieść.

kaloryfer 

Instrument/y: nicspecjalnego
Ustnik/i: zwyczajny

Wysłany: Pon 19 Kwi, 2010 15:53   

ja niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem eterny 900 z lat '80 i ta trąbka na prawdę "daje radę" :) ma ładne brzmienie, bardzo lekko się na niej gra, góra wchodzi łatwo zdecydowanie polecam :D wystarczy na lata ;)

Odpowiedz do tematu