Wysłany: Pią 28 Sty, 2011 21:15 Film Brassed Off/Orkiestra
Dzisiaj zobaczyłem świetny film o angielskiej orkiestrze. Mianowicie Brassed Off, a natchnął mnie ten temat założony przez maghter w którym jest ten utwór
Na prawdę warto zobaczyć ten film, fajną muzykę grają i fabuła też mi się podoba. No i fajna dziewczyna gra na flugu ;P a jak fajnie gra xD
Tak serio, film - dramat.
Trochę fabuły z filmweb.pl :
Historia górniczej orkiestry z małego angielskiego miasteczka Grimley. Mimo rychłej perspektywy zamknięcia kopalni, postanawia grać do końca. Kieruje nią zdeterminowany, wyznający zasadę "mimo wszystko róbmy swoje" Danny. Do zgranego zespołu dołącza Gloria, dawna mieszkanka Grimley - dziś ekonomistka, wynajęta przez zarząd kopalni do dokonania "ekspertyzy opłacalności". Zauroczeniu Glorią ulega Andy - grający w orkiestrze na trąbce. Członkowie orkiestry w obliczu dramatu utraty źródła dochodów jakie dawała im kopalnia, decydują się grać dalej, biorąc udział w prestiżowym festiwalu...
_________________ Jeżeli pomogłem kliknij "POMÓGŁ"
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum