witam mam prosbę a zeby ktos z was nagral filmik jak gra game c dur na trabce i podeslal mi link chyba ze takowy filmik juz istnieje ale watpie bo juz pare dni szukam i lipa pozdrawiam i mam nadzieje ze ktos mi pomoze
Instrument/y: gra i trąbi Pomógł: 1 raz Wiek: 15 Posty: 11 Skąd: Stary Gostyń
Wysłany: Nie 06 Gru, 2009 20:32
Nagrać niestety nie nagram, przynajmniej nie teraz, bo jestem przeziębiony od paru dni i nie jestem w stanie grać. To znaczy jestem w stanie, ale nie dobrym dźwiękiem i w ogóle jak gardło boli to lepiej nie grać.
Pomógł: 6 razy Wiek: 20 Posty: 157 Skąd: Wiesz, że mnie masz
Wysłany: Nie 06 Gru, 2009 20:55
myślałem, że gdzieś jeszcze na dysku mam gamki, które nagrywałem... ale niestety, ostatni format spowodował, iż gdzieś one się zapodziały. Teraz niestety już tego uczynić nie mogę. Mieszkam w internacie i gdybym teraz wyjął trąbkę, i zaczął nagrywać gamki, to przypuszczam, że moi współtowarzysze z pokoju by się nieco zdenerwowali.
pozdrawiam
0 - pusty
1 - pierwszy tłok
2 - drugi tłok
3 - trzeci tłok
Chyba pomogłem
_________________ "Jego dżwięk jest pełen słodyczy i piękna, a ponieważ doskonałe piękno jest nieosiągalne, zatem jest też pełen smutku." ...cytat z wypowiedzi Boba Brookmeyera na temat trąbki Wheelera.
Instrument/y: Schagerl 1000 L
Ustnik/i: Yamaha 16C4 GP, Vincent Bach 3C
Wysłany: Pon 07 Gru, 2009 16:43
Polecam zainstalować zwykły programowy tuner np. http://www.idg.pl/ftp/pc_...Tuner.3.06.html i zastosować się do aplikatury podanej powyżej. Najlepiej zacząć grać od c1 (f=261.63 Hz), podaję częstotliwość ze względu na różnicę w nazewnictwie polskim i "zagramicznymi"
Instrument/y: Schagerl 1000 L
Ustnik/i: Yamaha 16C4 GP, Vincent Bach 3C
Wysłany: Sro 09 Gru, 2009 09:27
Kurka wodna...tak się pośpieszyłem, że się pomyliłem. Oczywiście częstotliwość c1 (trąbka B) wynosi 233,08 Hz. Sorry za pomyłkę Czasami zapominam o transpozycji.
Oczywiście, zgadzam się, że nagranie jest lepszym pomysłem.
extra gama
dolanczam sie do tematu nauki ale moje pytanka dotyczy trabki typu flugenhorn na kreglikach czy wszyskie podpowiedzi palcowanie itd. dotycza sie takze mojego instrumentu
mój post odnosnie flugenhorna jest tu
http://www.trumpeters.pl/...fefb0cc3a794dfd
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum