Ma ktoś może nuty do tego na 1 trąbkę ?
A może na całą orkiestrę
Piszcie jakie wrażenie po obejrzeniu tego nagrania
PS: Ja nie gram w tej orkiestrze :-P
_________________ Jeżeli pomogłem kliknij "POMÓGŁ"
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
My to kiedys graliśmy z orkiestrą jak jechaliśmy na festiwal do Talina, pierwszą trąbe gdzieś bede miał, ale jeśli chodzi o partyturę to raczej można było by się wymienić na coś
Wysłany: Nie 28 Cze, 2009 14:34
MicekRBK, jakbyś mógł to wstaw 1 trąbę jak posiadasz ...
_________________ Jeżeli pomogłem kliknij "POMÓGŁ"
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
Wysłany: Nie 28 Cze, 2009 16:30 Re: Florentiner March Julius'a Fucik'a
zgaju napisał/a:
Piszcie jakie wrażenie po obejrzeniu tego nagrania
Najpierw refleksje po wysłuchaniu:
Marsz jest spoko! (Fucik to ten od słynnego "Marsza Gladiatorów", jeśli się nie mylę?)
Wykonanie uważam za bardzo dobre, w kolejnym kroku przydałoby się dorzucić nieco niuansów dynamicznych (Moniuszko to już niestety zupełnie inny temat).
Teraz refleksje po obejrzeniu:
Ubiory na poziomie.
Sporo ładnych dziewczyn (o ile kiepska jakość filmu nie zmyliła wzroku).
Operatora kamery należało zaprosić na piwo (ew. ubrać w kaftan bezpieczeństwa) zaraz po tym, jak ustawił ogólny plan i włączył zapis.
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Pon 29 Cze, 2009 17:30
bardzo ładny marsz nagrany przez szalonego operatora. ja słuchałem go z przyjemnością, orkiestra na wysokim (jak na nieprofesjonalną) poziomie.
aha - i chyba w tytule tematu niepotrzebne są apostrofy. to tak jak by się napisało Miles'a Davis'a. moim skromnym zdaniem.
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum