Wysłany: Czw 17 Mar, 2011 23:18 From Quincy Jones - 75th Birthday Celebration
Witajcie Mam propozycję jazz'ową, co Wy na to ??
Ostatnio zupełnym przypadkiem na TVP Kultura natrafiłem na koncert z okazji 75 urodzin Quincy Jones'a. Dla niewtajemniczonych dodam, że Quincy Jones to amerykański kompozytor i producent muzyczny. Koncert zrealizowano podczas Montreux Jazz Festival w 2008 roku.
Całość jest niesamowicie ciekawa - nie dość, że gra dość spory big band to poza nim sekcja rytmiczna jest wręcz niesamowita, nie mówiąc już o pianiście. Na koncercie wystąpili znani goście jak All Jarreau, Naturally 7, Patti Austin czy też James Morrison. Przesyłam link z filmami z YouTube - szeroka gama muzyki jazzowej:
Bardzo zaciekawiło mnie poniższe wykonanie: posłuchajcie co Ci ludzie robią z głosem - szczególnie fajne jest typowo syntezatorowe brzmienie śpiewane jak sądzę falsetem - wysłyszycie je na pewno bo będzie taki moment, w którym głosy wchodzą po kolei:
http://www.youtube.com/watch?v=fuvbJtLb--U
Przesłuchajcie sobie ze spokojem tych nagrań i podzielcie się wrażeniami.
Polecam słuchać za pomocą słuchawek lub też jakiegoś nagłośnienia Choć dźwięk z TV był lepszy to i tak można wysłuchać dużo ciekawych rzeczy Myślę, że wielu znajdzie tutaj coś dla siebie
Miłego słuchania
_________________ "...Walki nie toczy się z instrumentem. Walkę toczy się z samym sobą..." (Vincent Cichowicz)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum