Trumpeters.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
From Quincy Jones - 75th Birthday Celebration
Damian Ruskowiak 
De-eR

Instrument/y: Bach Stradivarius 180 37 G (ML), Flugelhorn
Ustnik/i: Bach Megatone 1 1/2C , Bach 2 1/2C, JK 5B FL

Wysłany: Czw 17 Mar, 2011 23:18   From Quincy Jones - 75th Birthday Celebration

Witajcie :) Mam propozycję jazz'ową, co Wy na to ?? :trumpet:

Ostatnio zupełnym przypadkiem na TVP Kultura natrafiłem na koncert z okazji 75 urodzin Quincy Jones'a. Dla niewtajemniczonych dodam, że Quincy Jones to amerykański kompozytor i producent muzyczny. Koncert zrealizowano podczas Montreux Jazz Festival w 2008 roku.
Całość jest niesamowicie ciekawa - nie dość, że gra dość spory big band to poza nim sekcja rytmiczna jest wręcz niesamowita, nie mówiąc już o pianiście. Na koncercie wystąpili znani goście jak All Jarreau, Naturally 7, Patti Austin czy też James Morrison. Przesyłam link z filmami z YouTube - szeroka gama muzyki jazzowej:

http://www.youtube.com/re...elebration&aq=f

Bardzo zaciekawiło mnie poniższe wykonanie: posłuchajcie co Ci ludzie robią z głosem - szczególnie fajne jest typowo syntezatorowe brzmienie śpiewane jak sądzę falsetem - wysłyszycie je na pewno bo będzie taki moment, w którym głosy wchodzą po kolei:
http://www.youtube.com/watch?v=fuvbJtLb--U

Przesłuchajcie sobie ze spokojem tych nagrań i podzielcie się wrażeniami.
Polecam słuchać za pomocą słuchawek lub też jakiegoś nagłośnienia :) Choć dźwięk z TV był lepszy to i tak można wysłuchać dużo ciekawych rzeczy :) Myślę, że wielu znajdzie tutaj coś dla siebie :)

Miłego słuchania :)

Odpowiedz do tematu