Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Pon 20 Sie, 2007 14:04 Gdzie nosić/jak przechowywać ustniki?
ciekaw jestem Waszych opinii na ten temat. ja na przykład kiedyś nosiłem ustnik na miejscu przeznaczonym, we futerale, jednak od jakiegoś czasu mam miejsce w kieszeni spodni. dodam, że noszę go bez żadnej oprawy (kiedyś zawijałem go w chusteczkę). mój znajomy puzonista nosi ustnik w takim specjalnym futerale, również w kieszeni.
dodam, ze od noszenia w kieszeni specjalnie nie zmienił właściwości grających, poza tym zawsze jestem gotowy (biorę jakąś trąbkę i już mogę grać; zdarzyła mi sie taka sytuacja)
a jak to jest z Wami?
i jak przechowujecie ustniki, na których w danym czasie nie gracie? w dłuższym okresie czasu.
Instrument/y: Bach Stradivarius 43,Yamaha,Courtois,Schagerl
Ustnik/i: Laskey 70MC i kilka innych
Pomógł: 69 razy Wiek: 23 Posty: 1383 Skąd: Wałbrzych/Wro/Wawa
Wysłany: Pon 20 Sie, 2007 17:14
jeśli mam miejsce w futerale to trzymam go w tym miejscu. mam tez taki futerał w którym nie mam takiego miejsca to stosuje wtedy taki mały, gumowy futeralik albo taki większy przypinany do paska w kieszeni nie nosze ustnika bo zazwyczaj kieszenie mam pełne różnych dziwnych rzeczy
Wysłany: Wto 21 Sie, 2007 18:44
No najlepsza miejscowa to taki skorzany futeralik taki na klucze:) mi profesor taki polecil i go uzywam i sie przydaje, jak nie biore ze soba trabki tylko sam ustnik:) np jak jade na lekcje do szkoly to sam ustnik biore i gitarra:D
Wysłany: Sro 22 Sie, 2007 15:28
Zazwyczaj w futerale, bo mam tam dwa miejsca na ustnik, kiedys w kondomówce w spodniach, tylko ze kielich wystawał myslalem o specjalnym futerale ale nie wiem gdzie takie cos mozna dostac...
Zazwyczaj w futerale, bo mam tam dwa miejsca na ustnik, kiedys w kondomówce w spodniach, tylko ze kielich wystawał myslalem o specjalnym futerale ale nie wiem gdzie takie cos mozna dostac...
Ja noszę poprostu w kieszeni i jest ok. po co jakieś pierdółki. Przed graniem do niego dmuchnę i jest czysty. sposób ten jest dobry w zimie, gdyż jest ciepły.
Instrument/y: Bach Stradivarius 43,Yamaha,Courtois,Schagerl
Ustnik/i: Laskey 70MC i kilka innych
Pomógł: 69 razy Wiek: 23 Posty: 1383 Skąd: Wałbrzych/Wro/Wawa
Wysłany: Pią 31 Sie, 2007 13:18
nosisz go w kieszeni żebyś zawsze miał pod ręką coś do otwarcia piwa PS. jesli nic innego w kieszeni nie nosisz to luz, ale jak ktoś ma w kieszeni np. klucze albo różne inne rzeczy to nie polecam, szkoda żeby ustnik sie obijał i niszczył
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Pią 31 Sie, 2007 15:56
no mi sie czasami obija o scyzoryk. ale odchodzi tylko srebrzenie, ustnik od tego nie ma żadnych wgnieceń.
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Ja kiedys nosilem w kieszeni, kiedy chodzilem na lekcje bez instrumentu i troche od tego ucierpial, na szczescie byl to tylko Stagg. Rzeczywiscie ustnik jest przyjemnie cieply - inaczej pozostaje dmuchanie i trzymanie na ustach. Najsmieszniej bylo, jak w kieszeni mi sie wysypaly mietowki. Teraz nosze w futerale, ale miejsce na ustnik jest takie plastikowe, i ustnik rzeczywiscie sie wyciera - to chyba jedyna wada tego futeralu (od B&S).
Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C
Wysłany: Sob 08 Gru, 2007 23:48
Co do noszenia w futerale to zaczynam tego unikać... Kolega ostatnio mi skombinował mały pokrowiec na ustnik i jest fajnie... Można go nosić w futerale (tam gdzie jest miejsce na oliwkę bądź nuty) lub w kieszeni... I się człowiek nie martwi co dalej... :wink:
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum