Trumpeters.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Gdzie w Polsce kupię futerał do trąbki PROTEC?
polek007 

Instrument/y: Yamaha 5335G
Ustnik/i: Bach 1 1/2 C

Wysłany: Wto 31 Sie, 2010 10:21   Gdzie w Polsce kupię futerał do trąbki PROTEC?

Witam, od dłuższego czasu szukam futerału do trąbki, najlepiej sztywny, z paskiem na ramię, ewentualnie z szelkami na plecy, żeby w środku było miejsce na jakieś tłumiki i żeby był w miarę lekki.
Ostatnio natrafiłem na PROTEC PB-301
Czy wiecie gdzie kupię go w Polsce w dobrej cenie? Np. na stronie Thomanna jest za 85 Euro, a na różnych amerykańskich stronach za 75 $. Czy macie może inne propozycje futerałów za tą cenę?

1bag_protec_pb301-1.jpg
Plik ściągnięto 1960 raz(y) 16,59 KB

Damian Ruskowiak 
De-eR

Instrument/y: Bach Stradivarius 180 37 G (ML), Flugelhorn
Ustnik/i: Bach Megatone 1 1/2C , Bach 2 1/2C, JK 5B FL

Wysłany: Wto 31 Sie, 2010 11:15   

polek007, ja ProTec'a kupowałem u Michała Piotrowskiego w Bydgoszczy. Mam torbę na 3 trąbki z dopinaną kieszenią na tłumiki. Jestem bardzo zadowolony !!! Bardzo pakowna torba!!! Bez problemu wchodzą 2 traby, laptop, kanapki itd :) W podróż idealny futerał!!! Ale nie tylko! doskonale sprawdza się w codzienności. Tylko ja kupowałem go gdy ceby $ i Euro były niskie.
Miałem styczność z takim futerałem co przedstawiłeś na zdjęciu - konkretny bag warty swojej ceny. Nie jest ciężki i dobrze chroni instrumenty.
Wpisz w google Michał Piotrowski Bydgoszcz i na pewno wyskoczą jego namiary. Zadzwoń i się dogadaj. Bez problemu nawet jak nie ma, to ściągnie z USA. Polecam!

zgaju 
trumpeter

Instrument/y: U.S.A Getzen 390S
Ustnik/i: Schilke 13A4a

Wysłany: Wto 31 Sie, 2010 14:19   

też być może będę chętny ;)

6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU
Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.

mischka 
fajny koles;)

Instrument/y: fajny
Ustnik/i: tez fajny

Wysłany: Wto 31 Sie, 2010 14:58   

ja mam takie futerały, niestety cena nie jest zbyt zachęcająca bo to wydatek rzędu 400zl

Michał Koniarski 
actrumpeter

Instrument/y: Antoine Courtois EVOLUTION IV
Ustnik/i: Stomvi Combi System nr 4

Wysłany: Wto 31 Sie, 2010 19:45   

polek007, ten futerał który wybrałeś jest rzeczywiście dobry, ale do lekkich nie należy, wiem bo mam identyczny. Jest w nim sporo miejsca na akcesoria. Powiedziałbym nawet, że tego miejsc jest za dużo jak na tego typu futerał bo przez to futerał jest dosyć duży i ciężki. Ja często w tym miejscu na akcesoria noszę trąbkę piccolo, a oprócz niej jeszcze mieszczą mi się wszystkie kosmetyki do trąbki (2 oliwki, wazelina, szmatka, wycior itp.), a także 2 tłumiki. To obrazuje jak pakowny jest ten futerał. jednak lekki to on nie jest, tym bardziej po załadowaniu tego wszystkiego.

Ponad to ostatnio słyszałem opinię, że materiał, którym PROTEC wyściela futerały nie obchodzi się z lakierem trąbki zbyt delikatnie. Nie bardzo chciałem w to wierzyć, ale niestety to jednak prawda bo w miejscach gdzie instrument styka się z wyściółką futerału mam całkowicie zdarty lakier, stało się to w ciągu roku, jak nosiłem instrument w tym futerale. Na całej trąbce lakier jest ok, tylko na rurce ustnikowej i i krągliku 2 wentyla nie mam w ogóle lakieru. Trąbka w tym futerale umieszczona jest w pionie więc w tych miejscach trąbka styka się z futerałem najbardziej.
Radzę więc przemyśleć wszystkie za i przeciw.

polek007 

Instrument/y: Yamaha 5335G
Ustnik/i: Bach 1 1/2 C

Wysłany: Wto 31 Sie, 2010 20:29   

actrumpeter, dzięki za informację. Z tym że jak patrzyłem na stronie proteca, to napisali że waży 6 funtów, czyli ok 2,7 kg, a zważyłem mój futerał z Yamachy no to też ważył ok 2,5kg. No ale i tak jak lakier schodzi to nie ma co. A czy ktoś ma jakiś, który poleca ?

mischka 
fajny koles;)

Wysłany: Wto 31 Sie, 2010 20:48   

Ja mam futerał B&S Challenger, kupiłem go razem z nową trąbką ale klient zdecydował się na futerał Protec extreme (700zl)
wiec futerał leży i czeka na nowego właściciela.
Praktycznie nowy, bardzo pojemny, waży 2,4kg, cena do uzgodnienia

http://www.trumpeters.pl/...nger-vt3593.htm

sergei 

Wysłany: Czw 23 Gru, 2010 09:42   

Polecam szczerze futerały Marcus Bona. Mam taki na 4 trąbki i laptop i jest moim zdaniem naprawdę super. Wg mnie są to najlepsze obecnie na rynku futerały do dętych instrumentów. Pomimo że jednak troszkę więcej ważą to naprawdę są pakowne, i co najważniejsze chronią instrumenty przed jakimikolwiek zniszczeniami:)

POLECAM!!

mischka 
fajny koles;)

Wysłany: Czw 23 Gru, 2010 11:44   

sergei, masz racje, są naprawdę fantastyczne, niestety ich cena nieco odstrasza...

Odpowiedz do tematu