Tutaj są oferty nowego sprzętu...i to jeszcze niewiele...jak coś więcej znajdę to Ci podrzucę...
Ogólnie firma nie jest zła...(choć nie grałem na tym sprzęcie)...
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
Instrument/y: Vincent Bach Stradivarius model 43
Wysłany: Pon 23 Lip, 2007 15:43
Ogólnie do profesjonalnej gry Getzen się nie nadaje. Za to do nauki w szkole muzycznej, czy nawet na akademie muz. to można spokojnie brać. Getzeny mają świetne tłoki. po prostu w tej kwestii nie ma pytań. wiem, bo sam grałem do niedawna na Eternie 700. Dodatkowo próbowałem sobie inne Getzeny. Ogólnie trochę ciężko w porównaniu z Bachem, Selmerem, czy Schagerlem wchodzą przedęcia. trzeba się troszku pomęczyć. ale ogólnie Getzena jako firmę można polecić
Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C
Wysłany: Wto 24 Lip, 2007 09:29
...Getzen to w miarę dobra Amerykańska firma...i nie można jej nic zarzucić...no może tylko to że nie jest Bachem :wink: ...ale myśle że nie jest to jakaś wielka wada tego sprzętu... :cool:
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
powiem tak. Od dwóch miesięcy mam trąbkę tej firmy i nie mogę na nia narzekać. Gra się nieźle tylko chyba ze względu na wiek instrumentu trochę schodzi lakier. Ale jak na razie gra sie mi sporo lepiej niż na kornecie Holtona<sam nie wierzę że to mówię>
Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C
Wysłany: Sob 13 Paź, 2007 15:02
Seria 400 jest serią szkolną o ile dobrze pamiętam... Nie można na nie jakoś specjalnie narzekać (wręcz przeciwnie)... Ciekaw jestem jak sie na niej gra... :wink:
Mój znajomy sprawił sobie ostatnio nową trąbeczkę Getzena 700 srebrną Wogóle... miałam ją przez chwilkę w ręku nawet coś tam próbowałam podmuchać... Wg mnie super. Kolega też ją bardzo chwali za lekkość gry
_________________ "Muzyka jest twoim doświadczeniem,myślami i mądrością. Bez nich nie zagrasz dobrze." - Ch.Parker
Ja mam Gtzena serii 300.
Moim zdaniem jest to dobra trąbka tyle że jeśli chcesz coś do muzyki klasycznej to bierz Bacha bo Getzeny mają ostrzejszą barwę dlatego raczej lepiej je brać do muzyki rozrywkowej.
Instrument/y: Kanstul ZKT-1537 S
Ustnik/i: Stomvi 2c Megatone z tytanowym rantem
Wysłany: Nie 23 Gru, 2007 00:38
To też juz keidys słyszłaem ze Getzeny najlepiej sie sprawdzają przy muzyce rozrywkowej (Big Bandach, jazie itp.) Musiał bym se keidys pograc na jakies takiej rurce i sie przekonac
Jak juz Nautilius, wspomniał GETZEN ma cudowne tłoki.
Mają stożkowy kształt. Mój nauczyciel ma GETZENA i jest super. Brzmienie jest bardzo doniosłe a co najważniejsze ładnie brzmi we wszystkich rejestrach.
_________________ Przyjaciel nigdy nie powinien zbyt wysoko oceniać naszych zalet a wróg powinien przeceniać nasze wady.
Instrument/y: Getzen 300series
Ustnik/i: Bach 7C,3C, Kelly 3C
Wysłany: Sob 19 Sty, 2008 16:06
Moim zdaniem trąbki getzen są bardzo dobre ja gram na trąbce getzen 300 series jestem na 1st. szkoły muzycznej i bardzo dobrze mi się niej gra nie wiem jak innym. Nie jest ona droga.
Wysłany: Pią 11 Gru, 2009 22:30
Czy Getzen serii 300 będzie lepszy od yamahy 4 ? ;>
_________________ Jeżeli pomogłem kliknij "POMÓGŁ"
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
Instrument/y: Bach Stradivarius 37 ML
Ustnik/i: Warburton
Wysłany: Pią 15 Sty, 2010 18:18
Witam . Ja gram na bachu 37 ml jednak oddałem go do posrebrzenia . W zastępstwie gram teraz od tygodnia na Getzenie Etherna 700 , mojego znajomego . Macie racje że nie nadaje się do klasyki , ale w big bandzie wymiata(mocny , ostry , donośny dźwięk) A tłoczki rzeczywiście super ( słyszałem gdzieś że tłoki są niklowane ? ) . Ogólnie trąbka bardzo bardzo przyzwoita , jednak nie to samo co bach 2-3 lata temu kolega kupił tego Getzena na dillonmusic.com za 800 dolców + przesyłka itp , wyszło ok. 900 $ . Moim zdaniem cena dość dobra jak na tak przyzwoitą trąbeczke .
Pozdrawiam .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum