Wys³any: Wto 02 Cze, 2009 19:06 go¶æ zostawia wiadomo¶æ - JazzRadio w nowej formie
Witam
Wiem, ¿e nie wolno spamowaæ i je¶li mój post zostanie usuniêty nie zdziwiê siê w ogóle. Zjawi³am siê tu bo wiem, ¿e bywalcy tego forum mog± lubiæ muzykê jazzow±. Mo¿e pamiêtacie stare jazz radio nadaj±ce w warszawie, krakowie i internecie? Redakcja by³ego radia odrodzi³a siê w internetowej stacji. hmmm je¶li kto¶ jest ciekway na jakiej stronie ona funkcjonuje to piszcie do mnie na gg bo nie chcê spamowaæ linkami
Instrument/y: Schagerl 1000 L
Ustnik/i: Yamaha 16C4 GP, Vincent Bach 3C
Wys³any: Sro 03 Cze, 2009 07:49
Zw³aszcza, ¿e to Off-topic i tu mo¿na prawie wszystko
Podziwiam zespól tego radia; grupa ludzi oddana jazzowi sama powo³a³a internetowe radio i zakupi³a z w³asnych ¶rodków trzy komputery, cyfrowy stó³ mikserski, mikrofon i urz±dzenia peryferyjne. Radio ma status fundacji "EuroJAZZ".
Mimo pocz±tkowych trudno¶ci ju¿ nadaj± na ¿ywo, wiêc warto pos³uchaæ:
"(...)w godzinach 9:00-12:00 "JazzDobry o poranku"
powie Wam Jerzy Szczerbakow,
a pomiêdzy 15:00 a 18:00 w "Swinguj±cym Popo³udniu"
us³yszycie Olê Nowosad."
Podaj tego linka bo ludzie pewnie nie mog± siê doczekaæ
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wys³any: Czw 04 Cze, 2009 10:15
zmieni³em tylko tytu³, co by ludziska wiedzieli o co biega.
heh moje ukochane radio. szkoda, ¿e tylko w internecie... :/
PS - nie wiecie co za tr±bka jest na dole "instrukcji ods³uchu"?
dziêki za wiadomo¶æ, mia wallace
_________________ "Lubiê czysty, nienacechowany d¼wiêk, jak czysty d¼wiêk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt du¿o basu. Tylko dok³adnie po¶rodku. Gdy nie mogê uzyskaæ tego d¼wiêku, nie mogê w ogóle graæ."
Instrument/y: Schagerl 1000 L
Ustnik/i: Yamaha 16C4 GP, Vincent Bach 3C
Wys³any: Sob 06 Cze, 2009 15:06
Nie mam pojêcia, ale jest jaka¶ inna ni¿ na poprzedniej stronie internetowej (tamta nie mia³a haka na kciuk na pierwszym kr±gliku)
Zawsze mo¿na siê zapytaæ redakcji
Wiecie co powiem wam co¶ dlaczego w np. mojej okolicy (Tarnów, D±browa Tarnowska okoliczne wsie) nie ma radia w którym by lecia³a muzyka jazzowa, klasyczna ?? Sama muzyka POP jedynie czasami w programie 2 polskiego radia czasami s± fajne kawa³ki ale to tylko czasami. Bêd±c w Krakowie a dok³adnie na Balicach radio zgubi³o zasiêg poprzedniej stacji (jest tam taka funkcja ¿e jak zgubi zasiêg od razu szuka innej stacji któr± najlepiej odbiera trwa to 2 sekundy) i znalaz³o mi RMF Classic no i lecia³a tam w tym momencie muzyka jazzowa no i gra³ tam Tomasz Stañko super siê s³ucha podczas jazdy takiej muzyki (POLECAM !!) i zastanawiam siê nam tym dlaczego nikt za to siê nie we¼mnie ¿eby zrobiæ tutaj w okolicy radio z muzyk± klasyczn±, jazzow±... A na pewno w Tarnowie i okolicach znajdzie siê kto¶ kto lubi takie radio i chcia³by pos³uchaæ w samochodzie w trakcie jazdy... Lub po prostu w domu.
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wys³any: Wto 09 Cze, 2009 13:11
to za³ó¿ takie radio. nie jest to ³atwa sprawa, mo¿e po prostu nie ma zorganizowanego zainteresowania.
_________________ "Lubiê czysty, nienacechowany d¼wiêk, jak czysty d¼wiêk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt du¿o basu. Tylko dok³adnie po¶rodku. Gdy nie mogê uzyskaæ tego d¼wiêku, nie mogê w ogóle graæ."
Bo wiecie co w mojej okolicy jest pare stacji np ale lokalne to ESKA, RDN Ma³opolska mo¿e co¶ jeszcze by siê znalaz³o... Ale w RDN leci taka muzyka troszke POP troszke starodawne no a Eska wiadome same POP
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum