Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Gossec Gavotte
KazuKi7 

Instrument/y: trąbka
Wysłany: Pią 19 Lis, 2010 23:25   Gossec Gavotte

Witam mam prośbę od niedawna uczę się grać na trąbce. Chciałbym spróbować, zacząć uczyć się utowru Gossec Gavotte który zawsze mi się podobał :) , lecz mam problem gdyż jeszcze nie posiadam dostatecznej wiedzy aby odczytać nuty. Czy ktoś mógłby na podstawie nut umieszczonych pod spodem napisać dla mnie opalcowanie jakie należy grać w jakim momencie w którym przedłużyć dźwięk itp. :)

Z góry dziękuje

Uploaded with ImageShack.us

dit 

Instrument/y: YmH
Wysłany: Pią 19 Lis, 2010 23:43   

JEZU, człowieku przerażasz mnie :P

1 1 0 | 1 1 12 0 12 12 | 1 1 0 12 | 12 1 13 0 12 12 | 1 12 13 1 1 0 | 1 1 12 0 12 12 | 1 0 1 12 0 1 | 0 1 12 1 0 0 12 | przdenutka- 1, 0 || <-- to jest pierwsza część, czyli do 10 taktu..
| -oznacza kreskę taktową ;//

chyba wiesz ile trwają nuty.. a jak nie wiesz to sobie poczytaj ://
to jest tempo allegro czyli ok 120-160 na metronomie..

ale ty sobie najpierw spokojnie na 60 pograj.. potem przyśpieszaj sobie tempo :)

JEzu, nie wierze ,że Ci pomogłem. Ale rozumiem, też tak miałem gdy byłem w wieku 7-8lat ;p

KazuKi7 

Instrument/y: trąbka
Wysłany: Sob 20 Lis, 2010 10:54   

Chcesz mnie załamać x)

1. Spójrz na wiek
2.Gram miesiąc na trąbce
3. AAAAAAAaaaaaaaa x)

No i dzięki za opalcowanie

Damian Ruskowiak 
De-eR

Instrument/y: Bach Stradivarius 180 37 G (ML), Flugelhorn
Ustnik/i: Bach Megatone 1 1/2C , Bach 2 1/2C, JK 5B FL

Wysłany: Sob 20 Lis, 2010 11:47   

KazuKi7, myślę, że skoro grasz miesiąc na trąbce to ten utwór jest póki co dla Ciebie niewykonalny. Po pierwsze wymaga kondycji do grania i skali - przynajmniej do f2 jak widzę. Nie jeden uczeń ze szkoły muzycznej czy ktokolwiek grający z dwa czy trzy lata mógłby mieć z tym problem. Także nie ma co porywać się z motyką na słońce. Na tym etapie nauki jak zaczynasz należy dbać o prawidłowe zadęcie i oddech. Skup się zatem na tych dwóch sprawach. To jest kluczowe. A czas na takie utwory jeszcze nadejdzie ... Na forum już dużo o tym napisano także miłej lektury na weekend :)
P.S. Myślę, że kompozytor tej suity - pan Jan Sebastian Bach :) nie chciałby aby pokaleczono to piękne dzieło :)

Odpowiedz do tematu