Witam mam prośbę od niedawna uczę się grać na trąbce. Chciałbym spróbować, zacząć uczyć się utowru Gossec Gavotte który zawsze mi się podobał , lecz mam problem gdyż jeszcze nie posiadam dostatecznej wiedzy aby odczytać nuty. Czy ktoś mógłby na podstawie nut umieszczonych pod spodem napisać dla mnie opalcowanie jakie należy grać w jakim momencie w którym przedłużyć dźwięk itp.
KazuKi7, myślę, że skoro grasz miesiąc na trąbce to ten utwór jest póki co dla Ciebie niewykonalny. Po pierwsze wymaga kondycji do grania i skali - przynajmniej do f2 jak widzę. Nie jeden uczeń ze szkoły muzycznej czy ktokolwiek grający z dwa czy trzy lata mógłby mieć z tym problem. Także nie ma co porywać się z motyką na słońce. Na tym etapie nauki jak zaczynasz należy dbać o prawidłowe zadęcie i oddech. Skup się zatem na tych dwóch sprawach. To jest kluczowe. A czas na takie utwory jeszcze nadejdzie ... Na forum już dużo o tym napisano także miłej lektury na weekend
P.S. Myślę, że kompozytor tej suity - pan Jan Sebastian Bach nie chciałby aby pokaleczono to piękne dzieło
_________________ "...Walki nie toczy się z instrumentem. Walkę toczy się z samym sobą..." (Vincent Cichowicz)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum