Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C
Wysłany: Sob 06 Wrz, 2008 09:47
Nie...moja koleżanka w tym wieku rozpoczęła swoja przygodę z klarnetem (tak wiem inny instrument ale przypadek podobny). Obecnie jest na studiach i całkiem nieźle gra. Dla pocieszenia dodam ze inna moja koleżanka dopiero na studiach zaczęła grać na saksofonie...I też gra nadal... Te dwa przypadki pokazują ze wiek nie jest aż tak ważny. Można zacząć się uczyć grać w każdym wieku...trzeba tylko ćwiczyć.
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
"Wystarczy chcieć" te 2 słowa mówią za siebie. I zawsze nam to kapelmistrz powtarza. Jeśli sie chce jest się w stanie zrobić wszystko (prawie wszystko :cool: )
Instrument/y: flet poprzeczny, gitara
Wysłany: Pon 20 Kwi, 2009 10:33
od paru miesięcy mam nieustającą fazę na trąbkę. (trudno się dziwić, kiedy namiętnie słucha sie Beirutu)
czy moglibyście mi coś doradzić? znalazłam na allegro takie piękne cuś:
trąbka
obawiam się, że cena wzrośnie jeszcze znacznie, mam na to przeznaczone jakieś 500zł, chociaż wolałabym kupić coś taniej... nie wiem na ile starczy mi entuzjazmu
a poza tym szukam kogoś na nauczyciela z Olsztyna, może znacie kogoś?
pozdrawiam serdecznie
Instrument/y: Schagerl Apollo, Flugelhorn no name
Ustnik/i: Laskey 70C, Schilke 15B gold, Schilke 14F4
Pomógł: 21 razy Wiek: 21 Posty: 204 Skąd: Jawiszowice/Oświęcim
Wysłany: Sob 25 Kwi, 2009 21:45
Ja zapisałem się w wieku 17 lat do I-szego stopnia, ale przyjęli mnie od razu do 2 klasy. Wcześniej uczyłem się pół roku w orkiestrze. Także nie ma czegoś takiego "czy się opłaca?", bo nigdy nie jest za późno
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Nie 26 Kwi, 2009 14:25
eliasztp napisał/a:
havk napisał/a:
wzięli cię? Mi w wieku 15 lat powiedzieli, że to już za późno o wiele... Zależy od nauczyciela
Z kolei ja jak miałem 11 lat i chciałem iśc do szkoły muzycznej na saksofon to powiedzieli mi że jeszcze za młody jestem.
eliasztp, mieli rację. ja się na trąbce zacząłem uczyć, mając 12. chodzi o odpowiednie ukształtowanie (dojrzałość) systemu oddechowego.[/b]
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum