Witam! Ja co prawda nie jestem trębaczem (gram na pianinie), ale lubię słuchać trąbki i kiedy jestem na cmentarzu odwiedzić bliskich a jest jakiś pogrzeb, zostaję trochę dłużej żeby posłuchać tych utworów (i później uczę się ich grać w domu). Wpadłem na pomysł, żeby podzielić się wiedzą na temat tego co widziałem i słyszałem (i co zapamiętałem):
5 lutego 2009 roku - "Cisza", "Adagio" Albinoniego i "Ave Maria" Schuberta
16 września 2009 roku - "Cisza" i "Być Bliżej Ciebie Chcę"
27 stycznia 2010 roku - "Cisza" i "Barka"
W czasie spuszczania trumny do grobu dwóch gości śpiewa "Witaj Królowo, Matko Miłosierdzia" i "Dobry Jezu" zaś "Cisza" jest zawsze grana na koniec, po słowach księdza "Niech będzie pochwalony...", zawsze jako pierwszy utwór.
W czasie procesji po wyjściu z kaplicy jest grany na trąbce utwór, którego nie znam o charakterze marsza żałobnego (być może "Ostatnie pożegnanie" - czytałem w jednym poście na forum, że taki utwór jest grywany). To na razie tyle. Mogę przesłać nutki pieśni "Odchodzisz od nas" (jest wymieniana przez jednego trębacza w temacie "Pieśni pogrzebowe"), jeśli ktoś potrzebuje.
A sam bym poprosił o nutki utworu "Z gór bije dzwon" ewentualnie marszy żałobnych "Ostatnie pożegnanie" czy "Spoczywaj w pokoju" na maila radek_w1@onet.eu Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum