Trumpeters.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
I stopień szkoły muzycznej
Dawid14 

Instrument/y: Trąbka;P
Wysłany: Sob 15 Maj, 2010 20:09   I stopień szkoły muzycznej

Witam w szkole do której planuję iść na egzaminie trzeba coś zagrać na wybranym instrumencie i zaśpiewać. Pomóżcie mi wybrać jakiś utwór do zagrania i zaśpiewanie:). Prosze o szybkie odpowiedzi:D

Damian Ruskowiak 
De-eR

Instrument/y: Bach Stradivarius 180 37 G (ML), Flugelhorn
Ustnik/i: Bach Megatone 1 1/2C , Bach 2 1/2C, JK 5B FL

Wysłany: Sob 15 Maj, 2010 20:48   

Kolego szkoła muzyczna I stopnia jest szkołą umuzykalniającą więc jako tako nie istnienie nawet przypuszczalny canon utworów na egzamin do zagrania na tym stopniu edukacji. Egzamin jest badaniem Twojej przydatności do ewentualnej nauki w tej szkole. Także wykonaj na trąbce coś co potrafisz dobrze zagrać - pokaż piękny dźwięk i ewentualnie skalę, którą do tej pory zdobyłeś. Nie musi być to wcale trudny utwór. Może być jakaś piosenka, znana melodia :) Wybierz coś w czym czujesz się pewnie :) I podobnie jest z kwestią śpiewania :) Wybierz sobie jakąś piosenkę i ładnie wykonaj :) Nikt z nas nie nakreśli Tobie konkretnego repertuaru nie znając Twoich możliwości. Sam wiesz najlepiej no co stać Cię w Twoim stopniu wtajemniczenia w grze na trąbce. Mam nadzieję, że troszkę pomogłem w rozmyślaniach :)

Dawid14 

Instrument/y: Trąbka;P
Wysłany: Sob 15 Maj, 2010 22:54   

Chcę iść do szkoły muzycznej po prawie 4 latach gry na trąbce w 2 orkiestrach więc chyba mam jakieś umiejętności ? W tym temacie chciałem o wasze podpowiedzi co wy byście wybrali:)

Damian 

Instrument/y: Schagerl T-2000L
Ustnik/i: CONN 5 1/2 C

Wysłany: Nie 16 Maj, 2010 00:03   

ja jak zdawałem do szk. muzycznej Ist , zaśpiewałem sto lat(:D) a jeśli chodzi o gra , to nic nie zagrałem . powiedziałem tylko , że gram na trąbce 7 lat, wykonałem bezbłędnie ćwiczenie na apamiętywanie i luuz , take myśle , że bez problemu sie dostaniesz ;)

xXPITBULLXx 
Bach Elite Trumpeter

Instrument/y: Bach Stradivarius New York; Bach TR 305 SBP
Ustnik/i: Gold Vincent Bach CORP 2 1/2C MT VERNON' NY

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Nie 16 Maj, 2010 11:31   

Takie wejście do I stopnia jest łatwiutkie, ale pierwszy raz słyszę że trzeba zagrać coś na I stopnień..

Wszystko co najważniejsze zostało powiedziane ale uzupełnię to tym, że ładnym dźwiękiem masz 100% szanse.. A śpiewanie inna bajka jak masz słuch to sobie poradzisz.. Proponuję zagrać na trąbce to co ci się podoba czym będziesz dobry.. I tyle :mrgreen:

Zwycięzca konkursu Mottywator

Link do nut na chomikuj: http://chomikuj.pl/Pitbull33310/Nuty

Odpowiedz do tematu