Wysłany: Sob 15 Maj, 2010 20:09 I stopień szkoły muzycznej
Witam w szkole do której planuję iść na egzaminie trzeba coś zagrać na wybranym instrumencie i zaśpiewać. Pomóżcie mi wybrać jakiś utwór do zagrania i zaśpiewanie:). Prosze o szybkie odpowiedzi:D
Kolego szkoła muzyczna I stopnia jest szkołą umuzykalniającą więc jako tako nie istnienie nawet przypuszczalny canon utworów na egzamin do zagrania na tym stopniu edukacji. Egzamin jest badaniem Twojej przydatności do ewentualnej nauki w tej szkole. Także wykonaj na trąbce coś co potrafisz dobrze zagrać - pokaż piękny dźwięk i ewentualnie skalę, którą do tej pory zdobyłeś. Nie musi być to wcale trudny utwór. Może być jakaś piosenka, znana melodia Wybierz coś w czym czujesz się pewnie I podobnie jest z kwestią śpiewania Wybierz sobie jakąś piosenkę i ładnie wykonaj Nikt z nas nie nakreśli Tobie konkretnego repertuaru nie znając Twoich możliwości. Sam wiesz najlepiej no co stać Cię w Twoim stopniu wtajemniczenia w grze na trąbce. Mam nadzieję, że troszkę pomogłem w rozmyślaniach
_________________ "...Walki nie toczy się z instrumentem. Walkę toczy się z samym sobą..." (Vincent Cichowicz)
Chcę iść do szkoły muzycznej po prawie 4 latach gry na trąbce w 2 orkiestrach więc chyba mam jakieś umiejętności ? W tym temacie chciałem o wasze podpowiedzi co wy byście wybrali:)
Instrument/y: Schagerl T-2000L
Ustnik/i: CONN 5 1/2 C
Wysłany: Nie 16 Maj, 2010 00:03
ja jak zdawałem do szk. muzycznej Ist , zaśpiewałem sto lat(:D) a jeśli chodzi o gra , to nic nie zagrałem . powiedziałem tylko , że gram na trąbce 7 lat, wykonałem bezbłędnie ćwiczenie na apamiętywanie i luuz , take myśle , że bez problemu sie dostaniesz
_________________ ''Muzyk zmiesza orkiestrę najlepiej dobraną
Jeśli grając stara się aby go słyszano.''
Takie wejście do I stopnia jest łatwiutkie, ale pierwszy raz słyszę że trzeba zagrać coś na I stopnień..
Wszystko co najważniejsze zostało powiedziane ale uzupełnię to tym, że ładnym dźwiękiem masz 100% szanse.. A śpiewanie inna bajka jak masz słuch to sobie poradzisz.. Proponuję zagrać na trąbce to co ci się podoba czym będziesz dobry.. I tyle
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum