jej jak można kupić roy bensona a do tego niebieskie sory ale nie mogłem sie powstrzymać :razz:
Jak się ma ograniczony budżet to się kupuje np. nową amati albo najlepiej jakąś używaną yamaszkę np. 1 (nawet na forum chyba ktoś był kto chciał sprzedać) lub dozbierać trochę pieniędzy i kupić yamahę 2 czy coś podobnego.
Instrument/y: B&S 535 S
Ustnik/i: B&S 7C i Arnolds & Sons 3C
Wysłany: Pią 29 Sie, 2008 11:13
Ja osobiście gram na J.Michaelu TR-350 od kilku miesięcy i naprawdę nie mam zastrzeżeń jak w tej klasie cenowej, wszystko gitara, tylko na tłoczkach robią się ryski po dłuższym nie smarowaniu instrumentu, trąbka super jak na swój przedział cenowy moim znaniem jest porządniejsza od Amatki 211 i 213 :wink: Lakier miód no i wszystko ok, jak chcesz coś więcej wal na GG :cool:
Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C
Wysłany: Pią 29 Sie, 2008 11:46
David kornet napisał/a:
w życiu nie kupie amati grałem na kilku rodzajach amati
i gra sie tak jak na czołgu (nie wiedziałem jak określić)
David kornet, pograj sobie na Staggu albo (n)Ever Playu... gwarantuję że zmienisz zdanie. :cool:
A co do tej kategorii cenowej to jest jeszcze taka trochę tajemnicza marka Eastman. Spotkałem się z trąbkami tej firmy ale nie jestem w stanie nic o nich powiedzieć. Nowe nawet przyzwoicie grały...ale wiadomo...nawet nowy Stagg pozwala coś zagrać. :wink:
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
Wysłany: Pią 29 Sie, 2008 15:55
ja osobiscie jeszcze nigdy nie gralem na michaelu, ale slyszalem wiele dobrego na temat tych rurek oczywiscie biorac pod uwage kategorie cenowa, nawet na stronie schagerla jest artykul na temat tych trabek
http://www.schagerl.pl/ht...757a999e128f2f8
zapraszam do lektury:)
_________________ "w życiu piękne są tylko chwile..."
Instrument/y: B&S 535 S
Ustnik/i: B&S 7C i Arnolds & Sons 3C
Wysłany: Sro 14 Lip, 2010 16:01
Kupiłem jakieś półtora roku J.Michaela TR-380 do tej pory nie zszedł żaden kawałek lakieru, tylko normalna sprawa jest taka, że się troszkę porysował w niektórych miejscach od paznokci, ale ogólnie wygląda prawie jak nowy. Tłoki chodzą lekko i się wcale nie przycinają itp. , choć nie wiem czemu pojawiły się na nich drobne ryski. Znam parę osób co kupiło trochę później Staggi i jeszcze jakąś inną "chinke", to już te trąbki wyglądają jakby miały ponad 20 lat. Jak na początek zdecydowanie polecam, gram na trąbce ponad 5 lat i jakoś dawałem radę, teraz dopiero zmieniłem instrument na B&S 535 S, który w sumie nie robi dużej różnicy w grze. Jeżeli ktoś byłby chętny na prawie nową trąbkę, zadbaną i na gwarancji to proszę pisać. Z ceną na pewno się dogadamy, ponieważ potrzebne są mi pieniążki.
Instrument/y: J. Michael tr-300s /Amati atr-401
Ustnik/i: yamaha 11b4
Wysłany: Wto 14 Wrz, 2010 22:35
Ja mam J. Michael tr-300s i tak ja panowie mówią to jest trochę ruletka. Kupiłe trąbe w listopadzie i faktycznie gra się na niej lekko barwę ma trochę ostrzejszą od yamahy 4335 od początku coś było nie tak z tłoczkami nie podobało mi się jak chodziły tzn drugi tłoczek chodził ładnie a pozostałe 2 tak średnio. Gdy w szybszych kawałkach zaczęło mi to przeszkadzać pomyślałem nie będę wywalał kasy w błoto i oddałem na gwarancje. Po 3 tygodniach (od stycznia) dostałem nową trąbkę mam ją tłoczki chodzą wymienicie nawet osoby które chciały sobie zagrać a normalnie grają na yamaha'ch czwórkach mówią, że chodzą lepiej niż u nich o srebrzeniu nie ma co mówić bo to za krótki czas, jak na razie nie schodzi. co mogę więcej powiedzieć w porównaniu do Amati nie grałem na tych modelach 211/213 ale grałem na atr-203 i na Michaelu gra się lżej a tłoki też lepiej działają. Na pewno Amati jest lżejsza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum