Wysłany: Nie 10 Kwi, 2011 19:19 Jak grać na trabce w zespole weselnym
Witam chciał bym prosić o rade doświadczonych trębaczy którzy grają w zespołach jak grać w zespole wszystkie rady mile widziane był bym wdzięczny za jakieś nuty albo mp3 gdzie by mógł posłuchać trąbkę w zespole
Z góry dzięki i pozdrawiam
Pomógł: 15 razy Wiek: 17 Posty: 382 Skąd: Lipno/k. Włocławka
Wysłany: Nie 10 Kwi, 2011 19:36
Moim zdaniem gra na trąbce w zespole weselnym, to ciężki kawałek chleba...
Lepiej zagrać pare utworków na ślubie w kościele albo na pogrzebach. Kasa lekka, a się nie wypompujesz tak jak na weselach.
_________________ Pomyśl... Jakbyś grał, gdybyś przeznaczył czas spędzony przed komputerem na doskonalenie się na trąbce???
Trzeba być bardzo dobrym trębaczem i muzykiem. Jak trębacz dobra kondycja, skala, ogólnie wszystko dobrze rozwinięte (w tym właśnie kondycja najważniejsza, bo jak przyjdzie grać całą noc...). Jak muzyk bo czasem trzeba coś zaimprowizować, złapać temat melodii, nie raz grać ze słuchu itp. Ogólnie dość wymagające wyzwanie
Instrument/y: Schagerl Apollo, Flugelhorn no name
Ustnik/i: Laskey 70C, Schilke 15B gold, Schilke 14F4
Pomógł: 21 razy Wiek: 21 Posty: 204 Skąd: Jawiszowice/Oświęcim
Wysłany: Nie 10 Kwi, 2011 21:05
Wg mnie lepiej połączyć to z innym instrumentem Grać na klawiszach, albo gitarze i w niektórych numerach na trąbce Tak to jak koledzy wyżej piszą - trzeba mieć świetną kondycję do takiego grania
Instrument/y: Kuhnl & Hoyer TOPLINE G Pomógł: 1 raz Posty: 122 Skąd: 00
Wysłany: Nie 10 Kwi, 2011 22:22
Ja uczę się grać na weselach, chociaż jestem bardzo młody. Muzykuje razem z mamą i czasem siostrą. Taka rodzinna kapela hehe. Gram sporo standardów np. utwory L. Armstronga i wiele innych. Sporo zależy od atmosfery wesela, towarzystwa. Ludzie lubią też ludowizne (utwory ludowe), szczególnie osoby starsze. Owszem kondycje musisz mieć także dobrą, ale uważam że jeśli będziesz robił systematycznie przerwy w czasie gry to powinno być okej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum