Instrument/y: Schagerl T-2000L
Ustnik/i: CONN 5 1/2 C
Wysłany: Sro 30 Gru, 2009 01:06
jeśli chodzi o Ave Maria , to wydaje mi sie , że musisz poczuć tą muzyke całym sobą .. zagrać najładniej jak potrafisz .. i słuchać ..
Albo najlepiej wysłuchać jakąs ładnie brzmieniowo zagrany utwor, zapamiętać dźwiek trąbki , i dażyć do tego , aby było on podobnie piękny ..
Bardziej techniczne utwory na początku grać powoli , dokładnie grając każdy dźwięk , i coraz szybciej i szybciej aż w końcu wyjdzie tak jak trzeba .
takie są moje własne doświadczenia ;]
_________________ ''Muzyk zmiesza orkiestrę najlepiej dobraną
Jeśli grając stara się aby go słyszano.''
Słuchanie na youtubie może pomuc- usłyszysz dany utwór i jego interpretacje przez wykonawców a reszta to już cwiczenia. Tak jak napisał Damian- zaczynaj powoli zwłaszcza trudniejsze fragmenty. Nie poddawaj się a za którymś razem napewno zagrasz tak jak będziesz chciał.
Instrument/y: B&S 535 S
Ustnik/i: B&S 7C i Arnolds & Sons 3C
Wysłany: Sro 30 Gru, 2009 11:54
Właśnie, ja jak uczę się grać jakiś utwór to wyznaczam sobie kawałki od jakiegoś miejsca do któregoś ;D
Np. do powtórki, do węża itp...
Słuchanie tych samych utworów innych wykonawców też wiele pomaga ; )
Ja tam utwór najpierw rozczytuje powoli wyliczając dokładnie każda nutkę później zaczynam grac na trąbce i zwiększam sobie tempo. Ale w niektóre kawałki trzeba się wczuć. ja tam np. Ave Maria to ćwiczyłem zawsze w o wiele wolniejszym tempie bo później jest wygodniej trochę przyspieszyć.
Ja grałem ave maria i poszło mi wspaniale dostałem 6. Po prostu znajdź sobie gdzieś na necie filmiki z tym jak ktoś gra wszystko naśladuj...Albo po prostu z nut..Przede wszystkim graj ze słuchu.Ja tak grałem (efekty opisane powyżej )
[ Dodano: 2009-12-30, 17:08 ]
Jak jakiś fragment mi nie idzie to powtarzam do znudzenia
[ Dodano: 2009-12-30, 17:09 ]
Zagrać bardzo wolno np.Pink Panter i szybciej wyjdzie ci łatwiej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum