Wysłany: Pią 26 Mar, 2010 15:49
Panowie proszę o radę. Dostałem ostatnio propozycję, aby zamienić się trąbkami, bez żadnych dopłat (na zawsze), znajomy oferuje mi swojego Selmera TT Concept za Yamahę 6335 Heavy. Obydwa instrumenty w bardzo dobrym stanie, Selmer ma ściągnięty lakier.
Jedynym technicznym mankamentem Selmera jest brak sprężynki przy kraniku do wylewania wody. Poza tym wszystko ok.
Jak myślicie, czy to się opłaca?
Mogę jeszcze powiedzieć tyle, że grałem na obu instrumentach, jest duża różnica brzmienia, ale na obu instrumentach osiągam brzmienie, które mnie satysfakcjonuje.
Instrument/y: Antoine Courtois EVOLUTION IV
Ustnik/i: Stomvi Combi System nr 4
Wysłany: Pią 26 Mar, 2010 20:28
Ja bym brał Selmera bez zastanowienia. I jeszcze lakier ma ściągnięty, mmm moje marzenie. Zrobiłem to nawet ze swoim flugiem i opisałem to na forum pod tematem Patynowanie instrumentu (to tak dla zainteresowanych co daje ściągnięcie lakieru). TT`ka bez lakieru musi brzmieć bajecznie...
_________________ Nie jest ważne co grasz, ale jak grasz. Kiksare humanum est Wyróżniony w konkursie Mottywator
Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C
Wysłany: Pią 26 Mar, 2010 21:03
Jeżeli na obu instrumentach osiągasz brzmienie, które Cię satysfakcjonuje to nie widzę sensu zmiany. Nie mówię że TT-ka jest zła, niedobra i bee ale nie wiesz do końca w jakim jest ona stanie. Wiesz dlaczego chce się zamienić?
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
Wysłany: Pią 26 Mar, 2010 23:07
Kumpel chce się zamienić, bo potrzebuje trąbę o ostrym brzmieniu. Gra dużo w różnych big bandach i orkiestrach i TT nie ma takiego przebicia dźwięku jak Yamaha. Brzmi strasznie matowo. No muszę się zastanowić porządnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum