Trumpeters.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Jaką firmę polecacie
KMatri2 

Instrument/y: Trąbka Stagg-75-T
Wysłany: Wto 09 Lut, 2010 15:21   Jaką firmę polecacie

Gram już prawie 4 lata chcę nowy instrument z jakiej firmy

B&S
Amati
Roy Benson
Yamacha
Jupiter
Stagg

Rumcajs 

Instrument/y: YTR 2335
Ustnik/i: Thein 3C

Wysłany: Wto 09 Lut, 2010 15:58   

ja bym zastanawiał się tylko nad B&S i Yamacha,,

Damian 

Instrument/y: Schagerl T-2000L
Ustnik/i: CONN 5 1/2 C

Wysłany: Wto 09 Lut, 2010 16:38   

Polecam Ci trąbkę firmy Schagerl . To naprawdę świetne instrumenty . A z tej listy to chyba jedynie B&S jest godny polecenia . Takie jest moje zdanie . zastanowiłbym sie na Twoim miejscu nad Schagerlem :) Sam mam i nie narzekam ;p

mischka 
fajny koles;)

Instrument/y: fajny
Ustnik/i: tez fajny

Wysłany: Wto 09 Lut, 2010 17:37   

Getzen, Yamaha, Bach, Conn, King, Schagerl, B&S, K&H, Kanstul, A.Courtois, Amati, Holton, Selmer, Schilke, nie bede sie dalej rozpisywal, to wszystko sa dobre i bdb firmy. Co wybierzesz zalezy tylko od ciebie i od tego ile chcesz wydac i jakiej klasy instrument cie interesuje, bedziesz gral tylko w orkiestrze czy glownie solowki, potrzebujesz raczej jazzowego instrumentu czy raczej do klasyki itp.... jak widzisz jest bardzo wiele czynnikow skladajacych sie na zakup nowego instrumentu. nikt ci nie bedzie w stanie doradzic jezeli sam sie nie okreslisz.
Napisz troche wiecej na ten temat...

Rumcajs 

Wysłany: Wto 09 Lut, 2010 17:38   

Damian napisał/a:
Polecam Ci trąbkę firmy Schagerl . To naprawdę świetne instrumenty . A z tej listy to chyba jedynie B&S jest godny polecenia . Takie jest moje zdanie . zastanowiłbym sie na Twoim miejscu nad Schagerlem :) Sam mam i nie narzekam ;p

Też polecam Schagerla. Damian a co konkretnie powiesz na Yamacha bo widzę że ją przeoczyłeś ?

Damian 

Wysłany: Wto 09 Lut, 2010 18:04   

Nienawidzę Yamahy . Tak okrutnie nie trawie tej firmy że szok . Już w którymś poście to napisałem , więc się powtórzę . Jak można robić jednocześnie motory , telewizory i trąbki ? to mi się nie mieści w głowie . Moim zdaniem nie da się robić dobrze kilkudziesięciu rzeczy na raz . I zdania swojego nie zmienię . Conn , B&S , Schagerl , Stomvi tak , ale w życiu yamaha . ;)

[ Dodano: 2010-02-09, 18:07 ]
A jeśli chodzi o wypowiedź mischka to w pełnie się zgadzam :) oczywiście za wyjątkiem tej nieszczęsnej Yamahy .

piotrek321 

Instrument/y: Schilke s32
Ustnik/i: 3c,5c,7c Vincent Bach corp

Wysłany: Wto 09 Lut, 2010 22:48   

A możecie po mnie cisnąc powinienem powiedzieć Schagerl ale powiem Weril:)być może powiecie ze jestem głupkiem ale polecam te trąbki:)pozdrawiam.:)

Qba 

Instrument/y: Yamaha YTR4335
Ustnik/i: Schilke 17

Wysłany: Wto 09 Lut, 2010 22:55   

Damian napisał/a:
Jak można robić jednocześnie motory , telewizory i trąbki ? to mi się nie mieści w głowie .

Nie chce kwestionować Twojego zdania, ale nie wiem czy zdajesz sobie sprawe, że mimo, iż Yamaha produkuje sprzęty różnych kategorii, to zawsze są one robione z wysoką precyzją i dokładnością?
Nie przekonuje mnie argument, gdzie twierdzisz, że trąbki tej firmy są be, ponieważ są jeszcze telewizory, kina domowe, motocykle, skutery itd...

Ale żeby nie robić offtopa, to może jednak, szanowny autorze tematu, zastanów się mimo wszystko także nad Yamahą, może także nad wyższymi modelami Michaela czy Roya Bensona. Wszystko zależy od tego ile pieniędzy chcesz wydać. Stanowczo odradzam Stagga. Na temat B&S oraz Jupitera nie będe się wypowiadać.

BTW. Widzę, że jesteś z Ożarowic (chyba że się mylę), więc najbliższy sklep jest w Tarnowskich Górach. Na bank jest Yamaha oraz Michael, także Roy Benson. Możesz tam sprobować zaczerpnąć więcej informacji.

Pozdrawiam!

Damian 

Wysłany: Wto 09 Lut, 2010 23:05   

Musielibyśmy założyć nowy temat , żeby podyskutować o tym głębiej . Aczkolwiek nie każę wszystkim zgadzać się z moją opinią na temat Yamahy . To jest tylko i wyłącznie moje zdanie , którego zresztą nie zmienię. Pozdrawiam i życzę dobrego i udanego zakupu trąbki :)

Grzegorz 

Instrument/y: Amati ATR 331 , KUHNL & HOYER- TOPLINE
Ustnik/i: Vincent Bach 5B

Wysłany: Sro 10 Lut, 2010 00:07   

Ja ci proponują Kuhnl & Hoyer. Na wątku o tych instrumentach masz adres do sklepu w Tarnowskich Górach. Są to swietne trąbki przy stosunkowo niskiej cenie ( jak na ich jakość). Znajdziesz duży wybur modeli w róznych cenach i o róznym brzeniu. A na dodatek stoją na pólce i mozesz porónać. ( B&S tez sa i inne)

Henryk Kwinto 
Muzyk uniwersalny:)

Instrument/y: Yamaha YTR6335 Heavy
Ustnik/i: 7c

Wysłany: Czw 11 Lut, 2010 17:10   

polecam Yamahę. w miarę możliwości jeśli możesz rozejrzyj się za używanymi yamahami seri 6. ja utrafiłem od znajomego Yamahę ytr 6335 która ma 17 lat, a niektóre trąby wypuszczane obecnie na rynek i tytułowane jako profesjonalne są o klasę gorsze brzmieniowo od mojej rury:)

z wymienionych mogę jeszcze polecić Getzena. Amerykanie od dawna produkują solidne instrumenty:)
:trumpet:

henio1351

fantastycznie 
fantastico

Instrument/y: Stomvi Debut
Ustnik/i: Marcinkiewicz Model 10

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Sob 13 Lut, 2010 20:54   

ja polecił bym ci stomvi. najlepiej średnią klasę, mianowicie debut. sam na takiej gram i nie narzekam. aktualnie poluję na shilke s32 hd. w zależności od kwoty jakiej chcesz wydać jest multum instrumentów. :)

miko1995trebacz 

Instrument/y: B & S Challanger Model:3137
Ustnik/i: 4c

Wysłany: Pią 19 Lut, 2010 19:55   

Zdecydowanie polecam B&S Challangera Model: 3137.

Mialem Bacha Stradivariusa (ok 50 letniego) gralo sie bardzo dobrze, ale jak kupilem B&S byla ogromna roznica, dzwiek duzo pelniejszy (przede wszystkim brzmienie tej trabki jest rewelacyjne, kazdy ma duzo lepszy dzwiek kto wezmie moja trabke.

Zaplacilem 3.500zl za ta trabke, ale uwazam ze bylo warto.

fantastycznie 
fantastico

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Pią 19 Lut, 2010 23:34   

nie.. b&s nie..

tak jak pisałem wyżej. stradivarius 37 ml, bach oczywiście, ewentualnie schilke, stomvi bądź shagerl. mówię. w zależności od posiadanych pieniążków. :)

i nie kupuj yamahy.. :D

baran90 

Instrument/y: Yamaha YTR 6340 ST
Ustnik/i: WARBURTON 4M, WARBURTON 7S, a&s 1 1/2c

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Sob 20 Lut, 2010 12:26   

Henryk Kwinto, racja z tymy yamahami, seria 6 jest świetna.... moim zdaniem troszke przewyższa np getzena 700 eterna i schagerla 1000S bo mam akurat możliwość takiego porównania. moja yamaha ma dużo mocniejszą barwę w górze niż getzeny i schagerle na których gralem, no a bach stradivarius to muśle ze za wcześnie dla muzyka grającego 4 lata (nie ujmując nikomu....), ja bym polecił getzena z serii 300 lub jeśli masz wiecej kasy to 700 eterna II, nie będziesz żałował;)

fantastycznie 
fantastico

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Sob 20 Lut, 2010 15:03   

yamaha.. do wszystkiego, i? .. niczego.. :) sorry, ale firma, ktora produkuje instrumenty, sprzet rtv, motory i skutery wodne na raz? ... owszem, japońskie trąbki, w miarę. ale te chińskie? ... :D

Immortal4ever 
Uwaga Dyslektyk

Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C

Wysłany: Sob 20 Lut, 2010 15:17   

Kolego! Z całym szacunkiem ale Yamaha robi dobre instrumenty. Owszem są lepsze marki, są porównywalne ale też znacznie gorsze. A Yamaha ma coś czego nie można jej odmówić... wytrzymałość. I o ile pomysł przeniesienia produkcji do Chin nie był trafiony i odbił się na jakości to nie zapominajmy że Yamaha produkowała i produkuje trąbki na poziomie. Jest ich dużo na rynku wtórnym, są łatwo dostępnie na rynku detalicznym, kosztują wprost proporcjonalnie do jakości...
A argument że skoro Yamaha robi trąbki, motocykle, AGD i inne to jest bee... jest najbardziej niedorzeczny jaki kiedykolwiek słyszałem.

Rumcajs 

Wysłany: Sob 20 Lut, 2010 15:21   

Immortal4ever napisał/a:

A argument że skoro Yamaha robi trąbki, motocykle, AGD i inne to jest bee... jest najbardziej niedorzeczny jaki kiedykolwiek słyszałem.

Immortal4ever jak najbardziej Cię popieram, i dodałbym jeszcze, że po tej wypowiedzi motocyklistów widać klasę trębacza :) heh
Bardziej bym się cieszył, jakby w tym temacie wypowiedziała się osoba mająca styczność z trąbką z 20-30 lat, trębacz z filharmonii lub jakieś orkiestry wojskowej/zawodowej... :trumpet:

damalu 

Instrument/y: YTR 4335 GS
Ustnik/i: Vincent Bach 1 1/4 C

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Sob 20 Lut, 2010 15:40   

A ja ostatnio miałam dużo styczności z Bessonami różnej maści :)
I muszę przyznać, że w porównaniu z moją yamahą 4 , są dużo czystsze intonacyjnie. Trzeba mniej korekcji wykonywać, a można się bardziej skupić na grze.

lucyfer1990 

Instrument/y: Schilke B7 z marca 1966r
Ustnik/i: Yamaha 16C4 GP

Wysłany: Nie 21 Lut, 2010 09:19   

ludzie... ludzie...
popatrzcie ilu ludzi promuje TRP Yamahy:P Vizzutti, Shew, Sullivan i wielu innych. Ja osobiście jeżdżę na konsultacje do Soldrzyna :) Ma yamahe i jakoś nie narzeka :)
fakt ze te modele szkolne i studenckie za ciekawe nie są ale do stawiania pierwszych kroków są jak najlepsze.
co do serii xeno i custom to trochę za drogie, ale rury świetne:)

Odpowiedz do tematu