Wysłany: Czw 11 Sie, 2011 19:51
A do czego ta trąbka będzie ci potrzebna?
Grasz tylko śluby, czy Jazz, potrzebujesz ostrego wyraźnego brzmienia, czy potrzebna ci ciemna spokojna barwa?
Jak chcesz KONKRETNYCH informacji to musisz KONKRETNIE precyzować pytania
_________________ "w życiu piękne są tylko chwile..."
Instrument/y: Bach Stradivarius New York
Ustnik/i: Monette B4
Wysłany: Czw 11 Sie, 2011 23:08
faktycznie sie nie okreslilem, przepraszam. Potrzebuję instrument do grania klasyki, ide teraz na studia i zamierzam zwiazac sie z muzyką klasyczna (gra solo, ork. symf., zespoly kameralne). Chcę instrument lekki w zadęciu, przyjemny i ciepły w brzmieniu, stawiam raczej na posrebrzane modele.
koniecznie nowa? jeżeli trafisz na używaną w bardzo dobrym stanie,tzn sprawdzisz szczelność,prace tłoków,krągliki to też śmiało bym sie zastanawiał na twoim miejscu,a dlaczego nie conn? np mode Connstellation to wspaniała rura,ale ja bym osobiscie szukał jakiegoś modelu schilke,to znakomite,renomowane instrumenty
Instrument/y: Bach Stradivarius New York
Ustnik/i: Monette B4
Wysłany: Pią 12 Sie, 2011 12:01
wolałbym nową. Może jestem dość przezorny, ale nowy instrument to jakaś gwarancja i pewność. Rozdmuchasz go sobie pod siebie itd. A potem jak dbasz, tak masz.
ten Schagerl Las Vegas moze i jest za 7,5koła, ale niżej jest informacja, że cena jest bez wykończenia i futerału. Samo posrebrzanie to kolejne 1,5zł...
Instrument/y: Bach Stradivarius 37 ML
Ustnik/i: Warburton
Wysłany: Pią 12 Sie, 2011 20:28
Cytat:
A ja bym szukał na Ebayu amerykańskiego Martina Committee
gościu to ma być trąbka do klasyki ...
A jak do klasyki to tylko Bach a najlepiej Artisan . Jakbyś miał możliwość i chęci ściągnąć go z USA to w 7,5-8 powinieneś się zmieścić .
Pomógł: 15 razy Wiek: 17 Posty: 382 Skąd: Lipno/k. Włocławka
Wysłany: Nie 14 Sie, 2011 10:40
Nie mam nic do B&S'ów, ale moim zdaniem w tym pułapie cenowym można kupić coś lepszego. Ja bym się poważnie zastanowił nad jakimś Schagerlem, jeżeli wchodzi w grę trąbka używana, poszukałbym czegoś z modeli mistrzowskich tej manufaktury.
Podejrzewam, że jeśli byś wybrał Getzena polecanego przez Damiana, też będziesz zadowolony.
_________________ Pomyśl... Jakbyś grał, gdybyś przeznaczył czas spędzony przed komputerem na doskonalenie się na trąbce???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum