Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Jaką trąbkę wybrać na początek?! Proszę o pomoc!
kisiel254 
myster

Instrument/y: trąbka
Ustnik/i: bach

Wysłany: Wto 26 Kwi, 2011 21:44   

Ja wiem, że Yamaha to marka sama w sobie, grałem na dwóch Y w ogólniaku, i bardzo dobrze wspominam (oprócz zacinających się klapek...). Co do TR 700, czyli szału nie ma, ale da się na niej grać...? W sumie kolega kupił ten model, i chwilowo nie narzeka, a gra niej już ponad rok.

Immortal4ever 
Uwaga Dyslektyk

Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C

Wysłany: Sro 27 Kwi, 2011 09:14   

Nowe Bach 700 (dokładnie to 710) na allegro można uraczyć za 1190-1350 PLN (w wersji lakierowanej) i 1414-1564 PLN (w wersji posrebrzanej). W różnych sklepach stacjonarnych czy internetowych może być drożej lub taniej, choć podejrzewam że cena zamknie się jakoś w tych widełkach z allegro. Trąbki te powinny któryś rok posłużyć, choć fajerwerków nie ma. Wszystko zależy od serii produkcyjnej. Trąbki z jednej rozlecą się po roku a z drugiej pograją którąś wiosnę.
Co do używanych Yamah YTR-4335 to można powiedzieć że za dużo ich na rynku nie ma. Po prostu, jak już ją ktoś kupi to gra na niej i gra a trąbka mu służy. Znam człowieka, który kupił sobie YTR-4335s pod koniec I st. PSM i na tej samej trąbce dorobił się dyplomu akademii muzycznej. Przez cały ten czas trąbka ta nie zawiodła go ani razu. Na pewno warto napisać w tej sprawie do jednego z naszych użytkowników mischka... może coś będzie miał na stanie.

orzel007 

Instrument/y: Yamaha 4
Ustnik/i: Vincent bach 3CW, Stomvi 3c,JK Exclusive 4

Wysłany: Sro 27 Kwi, 2011 10:48   

Ja gram na Yamaszce 4335 już dobre 10 lat, grałem na niej mase koncertów i konkursów i moge powiedziec śmiało - za taką kase ta trąbka jest po prostu niesamowita. Teraz będę sprzedawał ją w czerwcu ponieważ chcę przezucic się na jakiś wyższy model.
Jeśli masz budżet do 1,5tys. śmiało możesz inwestowac w Yamahe 4.

VEGO1995 

Instrument/y: Getzen 300 series
Ustnik/i: Stomvi 3D

Wysłany: Sro 27 Kwi, 2011 13:15   

W takiej cenie można by też szukać używanego Getzena 300. Ja od krótkiego czasu jestem posiadaczem tego instrumentu i jestem bardzo zadowolony. Napisz do użytkownika mischka, może coś będzie miał.

Bober 

Instrument/y: nie mam
Wysłany: Czw 02 Cze, 2011 21:31   

Witajcie, Jak widać jestem nowy na forum, i chciałbym się dowiedzieć jak sprawa wygląda z Amati 1014- Po przeglądaniu forum zrozumiałem że kupowanie tanich podrobek mija się z celem, tak więc zacząłem szukać alternatyw- Na co zwracać uwagę podczas kupna? o co wypytać? co myślicie o tej aukcji? http://allegro.pl/trabka-...1647880511.html
dzieki z gory za odp
pozdr.
M.

NOWAKUS113 

Instrument/y: FAJNA
Ustnik/i: YAMAHA 13c4

Wysłany: Pią 03 Cze, 2011 18:12   

JA MAM TAKĄ TRĄBKĘ NAWET DOBRZE SIĘ GRA

mischka 
fajny koles;)

Instrument/y: fajny
Ustnik/i: tez fajny

Wysłany: Pią 03 Cze, 2011 18:50   

Bober, powinna być ok, te trąbki jeżeli są szczelne i nie skorodowane służą dłuuugo i maja przyzwoite osiągi...

Lotnik32 
model trąbki

Instrument/y: trąbka Yamaha hg 2
Wysłany: Pon 06 Cze, 2011 19:32   

Witam !!!!

jestem nowicjuszem i prosze o porade odnosnie instrumentu !!!!

Zastanawiam sie nad modelem YAMAHA HG II jest taki model do kupienia co powiecie oczywiscie uzywka !!!!!

Lotnik32 
model trąbki

Instrument/y: trąbka Yamaha hg 2
Wysłany: Sob 18 Cze, 2011 13:24   Zakup Trąbki !!!!

Witam !!!!

mam pytanie zakupiłem trąbke king klevland 600 czy to jest dobry model na poczatek ?????????????

Prosze o odpowiedż !!!!!

Pozdrawiam !!!!!

tobi3776 

Instrument/y: Holton T102, Getzen Eterna
Ustnik/i: Monette B3, Kelly 1 1/2C,Bach 1 1/2C Corp.

Wysłany: Sob 18 Cze, 2011 13:48   

Model Cleveland to dobra rzecz na początek i nie tylko ;)
Także uznaje to za dobry zakup, a napewno 100 krotnie lepszy od jakiegoś (N)ever playa czy Stagg'a.

AleksanderM 

Instrument/y: brak
Wysłany: Sob 18 Cze, 2011 16:00   

Witam,
Chciałbym zakupić swoją pierwszą trąbkę, za ok 1000 zł. W sklepie muzycznym znalazłem nową trąbkę Yamaha YTR-01, po takiej promocyjnej cenie. To dobry wybór czy poszukać jednak czegoś używanego za taką cenę?
Pozdrawiam Maciek

maxzz 

Instrument/y: Schagerl 620L
Ustnik/i: Schilke 17, Marcinkiewicz E3, JK Exclusive 3F

Wysłany: Sob 18 Cze, 2011 16:11   

Yamaha z serii 1 nie jest najgorsza, do nauki wystarczy. Ale ja bym do 1000zł poszukał czegoś używanego :)

Damian Ruskowiak 
De-eR

Instrument/y: Bach Stradivarius 180 37 G (ML), Flugelhorn
Ustnik/i: Bach Megatone 1 1/2C , Bach 2 1/2C, JK 5B FL

Wysłany: Sob 18 Cze, 2011 18:05   

AleksanderM, jeśli dostaniesz promocyjną cenę to myślę, że na pewno będziesz zadowolony z tej Yamahy. Model ten ma swoich przeciwników i zwolenników - ja mam styczność z nimi i powiem, że jak do nauki to bardzo konkretne instrumenty.

AleksanderM 

Instrument/y: brak
Wysłany: Nie 19 Cze, 2011 15:11   

Dziękuję za opinie, chyba zdecyduję się na tę Yamahę.Ale czy 1000zł to rzeczywiście promocyjna cena? Jeżeli ma to jakieś znaczenie to dodam że jest to trąbka matowa.

Damian Ruskowiak 
De-eR

Instrument/y: Bach Stradivarius 180 37 G (ML), Flugelhorn
Ustnik/i: Bach Megatone 1 1/2C , Bach 2 1/2C, JK 5B FL

Wysłany: Nie 19 Cze, 2011 19:56   

1000 złotych to dobra cena za tę trąbkę. To, że jest matowa nie ma wpływu na naukę gry. Fakt ten będzie się wiązał raczej z brzmieniem ale na tym etapie jako dla rozpoczynającego naukę ta kwestia nie jest aż tak istotna. Yamahy szkolne w sensie brzmienia są raczej przewidywalne także możesz być spokojny :)

andrzej-199017 
instruktor

Instrument/y: Amati ATR 211, Yamaha 1335, Kornet 1977r.
Ustnik/i: Amati 7C, Adam 7C

Wysłany: Czw 29 Wrz, 2011 17:21   

Ja polecam trąbki Amati. Gram aktualnie na ATR 211 i jest świetnie. Taka trąbka jest w twoich granicach cenowych. Pozdrawiam.

Chris008 

Instrument/y: Na razie żaden
Wysłany: Sro 25 Sty, 2012 08:43   

Witam.
Niedawno postanowiłem nauczyć sią grać na trąbce. Moje fundusze są strasznie ograniczone, ale na allegro znalazłem ofertę: http://allegro.pl/piekna-...2058095886.html . Proszę o informacje czy jest to produkt godny zaufania i czy nie jest to przypadkiem jakaś tandeta.
Z góry dzięki za odpowiedź,
Chris008

NOVACZEK97 

Instrument/y: YAMAHA 4335gs
Wysłany: Czw 26 Sty, 2012 17:18   

Ja również gram na Amati nawet fajnie się gra do nauki spoko. :trumpet: Byle nie była zbyt nie szczelna. :trumpet:

kakaboom 

Instrument/y: Yamaha YTR-6335S :D
Ustnik/i: V.Bach 3C

Wysłany: Pon 06 Lut, 2012 21:29   

Chris008 napisał/a:
Witam.
Niedawno postanowiłem nauczyć sią grać na trąbce. Moje fundusze są strasznie ograniczone, ale na allegro znalazłem ofertę: http://allegro.pl/piekna-...2058095886.html . Proszę o informacje czy jest to produkt godny zaufania i czy nie jest to przypadkiem jakaś tandeta.
Z góry dzięki za odpowiedź,
Chris008

ja bym tego nie kupował
zastanowił bym się raczej nad Yamaszką 2

pozdrawiam

robi97trumpet 

Instrument/y: Austria Schagerl 610L
Ustnik/i: Vincente Bach 1 1/4c

Wysłany: Wto 07 Lut, 2012 12:55   

A ja wręcz przeciwnie.Kupił bym Amati do nauki są idealne a poza tym jest to Czeska produkcja czyli masz pewność ze nie są produkowane gdzieś w Azji w przeciwienstwie do Yamahy która przeniosła swoją fabryke do Chin.Kiedyś firma Amati cieszyła sie wielkim powodzeniem jescze za czasów Czechosłowacji. Może straciła popularność ale instrumenty tej firmy są nadal dobre.Pozdrawiam :trumpet:

Odpowiedz do tematu