Ja lubię, praktycznie każdą muzykę, oprócz popu , hip-hopu i rapu:/ a co do metalu to wczoraj, właściwie dzisiaj wróciłem z Chorzowa z koncertu Metallica'i i było z.....ście
Instrument/y: trąbka b ever play
Wysłany: Sob 02 Sie, 2008 09:41
ja słucham dobrego clubowego techna ale i też muzyki pop ale głównie słucham muzyki dętej w wykonaniu German brass - ponieważ są tam naprawdę świetni trębacze i niezły basista... polecam ich
Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C
Wysłany: Sob 02 Sie, 2008 10:49
czamnian, ...German Brass i muzyka klubowa...ale połączenie pełen respekt...Jesteś chyba pierwszą osobą od której słyszę o takim połączeniu...
kszak, ...nawiązując do poprzednich postów i lansowania się...Nie denerwuj... :razz:
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
Instrument/y: Yamaha ytr4335G
Ustnik/i: Yamaha Gp 17c4
Wysłany: Pon 11 Sie, 2008 16:46
Jazz, głównie klasyczny w wykonaniu starych dobrych murzynów..
Luis Armstrong, Miles Davis, Herbie Hancock. Muzyki słucham zawsze i wszędzie- nawet śpię przy włączonej muzyce
_________________ Zacznij działać... Bez tego wszystkie twoje plany i marzenia są bezużyteczne.
Słucham wszystkego po trochu.:D:D W każdym rodzaju Muzyki zawsze znajde coś dla siebie,
Teraz Dużo słucham bardzo Dobrego Zespołu Youngblood Brass Band posiadam całą Dyskografie :D
Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C
Wysłany: Pon 15 Gru, 2008 10:01
Nawet poruszano już tu parę razy ich temat. Generalnie są to dobre zespoły... Fajnie się ich słucha...i w ogóle. Ale jak dla mnie to czegoś (bynajmniej German Brass) im brakuje.
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
Wysłany: Pon 15 Gru, 2008 10:10
Immortal4ever napisał/a:
Nawet poruszano już tu parę razy ich temat. Generalnie są to dobre zespoły... Fajnie się ich słucha...i w ogóle. Ale jak dla mnie to czegoś (bynajmniej German Brass) im brakuje.
Brakuje im luzu i spontaniczności. To wszystko jest tak doprecyzowane w ich grze, że aż nudne...
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Pon 15 Gru, 2008 14:37
no tak. albo stawiasz na perfekcję, albo na improwizację, spontaniczność i... błędy.
ja jak pisałem głównie klasyka i Jazz. w odwrotnej kolejności.
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Wysłany: Pon 15 Gru, 2008 23:19
chodzi mi o to, że w improwizacji nie zawsze trafisz na właściwy dźwięk, ten który chcesz zagrać. a wyćwiczony tak.
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Wysłany: Czw 18 Gru, 2008 03:27
rytm, artykulacja i jeszcze to coś... tu się z Tobą zgadzam.
koniec offtopa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum